ΚΟΣΜΟΣ

Με τη στολή πιλότου ο Ερντογάν 4 ημέρες μετά την κατάρρευσή του on air

Με τη στολή πιλότου ο Ερντογάν 4 ημέρες μετά την κατάρρευσή του on air
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Screen grab

Από το παλαιό αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από την κατάρρεσυή του στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικά δίκτυα, ο Ερντογάν εμφανίστηκε ντυμένος με στολή πιλότου στο παλαιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου διεξάγεται η έκθεση αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest, την οποία η Τουρκία παρουσιάζει ως «τη μεγαλύτερη στον κόσμο» και η οποία επιτρέπει στην τουρκική στρατιωτική βιομηχανία να εκθέσει τα drones και τα αεροπλάνα της.

Ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνθηκε στο πλήθος και χαιρέτισε «τις προσπάθειες και τις επιτυχίες των μηχανικών» και την τουρκική τεχνολογία, χωρίς να αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας του.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας που ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει κανονικά τις προεκλογικές του εμφανίσεις.

Ο Ερντογάν έδωσε το «παρών» στο σόου «Teknofest air», στο οποίο παρουσιάζονται drone και αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας, ενώ προχώρησε και σε μια σύντομη ομιλία.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (29/4), ο Τούρκος πρόεδρος θα βρίσκεται στη Σμύρνη για μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, AKP.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ