Με συλλήψεις... γιόρτασε ο Ερντογάν την Εργατική Πρωτομαγιά
Σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα (1/5) οι τουρκικές αστυνομικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 50 συλλήψεις μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς που δεν είχαν άδεια από τις κρατικές αρχές.
Το πρωί της Δευτέρας (1/5) μέλη του συνδικάτου Umut-Sen επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην περιοχή Μπεσίκτας του Βοσπόρου, προς την πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία τους εμπόδισε και προχώρησε σε 15 συλλήψεις.
Την ίδια ώρα, περίπου 30 μέλη του Κόμματος Λαϊκής Απελευθέρωσης (ΗΚΡ), τα οποία επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ, έλαβαν την ίδια απάντηση με την αστυνομία να διαλύει τη συγκέντρωση και να συλλαμβάνει 20 μέλη.
Ένταση σημειώθηκε και στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Μάλτεπε, όταν η αστυνομία ζήτησε από διαδηλωτές και διαδηλώτριες να αποσύρουν τα πανό που έφεραν μαζί τους. Το πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο σημείο αρνήθηκε και ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα στους απεργούς και την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επιπλέον 15 άτομα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εργατική Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας
Πρωτομαγιά: Ποια μεγάλα πολιτικά γεγονότα έχουν σημαδέψει τη σημερινή μέρα
Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε έως 60 ευρώ πριν το Πάσχα για το επίδομα καυσίμων
06:00
Πώς διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ μετά την αύξηση του κατώτατου - Παραδείγματα
05:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00