ΚΟΣΜΟΣ

Με συλλήψεις... γιόρτασε ο Ερντογάν την Εργατική Πρωτομαγιά

Με συλλήψεις... γιόρτασε ο Ερντογάν την Εργατική Πρωτομαγιά
Προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών στην Τουρκία στο πλαίσιο συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά AP Photo/Emrah Gurel

Σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα (1/5) οι τουρκικές αστυνομικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 50 συλλήψεις μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς που δεν είχαν άδεια από τις κρατικές αρχές.

Το πρωί της Δευτέρας (1/5) μέλη του συνδικάτου Umut-Sen επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στην περιοχή Μπεσίκτας του Βοσπόρου, προς την πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία τους εμπόδισε και προχώρησε σε 15 συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, περίπου 30 μέλη του Κόμματος Λαϊκής Απελευθέρωσης (ΗΚΡ), τα οποία επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ, έλαβαν την ίδια απάντηση με την αστυνομία να διαλύει τη συγκέντρωση και να συλλαμβάνει 20 μέλη.

Ένταση σημειώθηκε και στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Μάλτεπε, όταν η αστυνομία ζήτησε από διαδηλωτές και διαδηλώτριες να αποσύρουν τα πανό που έφεραν μαζί τους. Το πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο σημείο αρνήθηκε και ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα στους απεργούς και την αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επιπλέον 15 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ