ΚΟΣΜΟΣ

Βελιγράδι: «Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου»: Τι είπε ο 14χρονος στην αστυνομία

Βελιγράδι: «Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου»: Τι είπε ο 14χρονος στην αστυνομία
Αποκλεισμένη περιοχή, παρουσία αστυνομικών έξω από το σχολείο στο οποίο μαθητής άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους AP Photo/Darko Vojinovic

«Ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου, σας περιμένω»: Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του 14χρονου που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Βελιγράδι, στη σερβική αστυνομία, ομολογώντας τις αποτρόπαιες δολοφονίες, που διέπραξε νωρίτερα την Τετάρτη (3/5).

Στη συνέχεια, προσπάθησε να κρυφτεί, ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές, που έσπευσαν στο σχολείο, τον βρήκαν και τον συνέλαβαν. Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στα πρώτα του λόγια μετά τη σύλληψή του, όταν ερωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί προέβη σε αυτό το έγκλημα, είπε «πυροβόλησα γιατί είμαι ψυχοπαθής».

Η στιγμή των πυροβολισμών

Πηγή του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε στο δίκτυο Β92 του Βελιγραδίου ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μέσα σε τάξη, όταν ξαφνικά ο δράστης έβγαλε το όπλο που είχε φέρει μαζί του και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο, να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», δήλωσε στο κρατικό κανάλι RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο δημοτικό «Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ».

Το δίκτυο Prva TV ανέφερε ότι ο 14χρονος είχε στο σακίδιό του επιπλέον τρεις βόμβες μολότοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ