Δέχτηκε κυβερνοεπίθεση ο ιστότοπος της σουηδικής Βουλής
Το σουηδικό κοινοβούλιο ανέφερε σήμερα Τετάρτη 3/5, πως δέχτηκε κυβερνοεπίθεση, τη λεγόμενη και ως επίθεση DDoS (distributed denial of service), η οποία διατάραξε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του.
Η ιστοσελίδα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας χθες ενώ σήμερα εμφανίστηκε να είναι αργή.
«Η ανάλυση δείχνει ότι πρόκειται για κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS)», δήλωσε εκπρόσωπος του κοινοβουλίου. «Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα είναι αργή και μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις διαδικτυακές μας μεταδόσεις».
Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ιστοσελίδας του κοινοβουλίου συνεχίζονται, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πει πότε θα είναι πλήρως λειτουργική.
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον και άλλοι ηγέτες χωρών της Βόρειας Ευρώπης συναντούν σήμερα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην φινλανδική πρωτεύουσα.
Η Σουηδία έκανε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για αυξημένη πιθανότητα κυβερνοεπιθέσεων με στόχο σουηδικά συμφέροντα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξετάζεται η δημιουργία «κυβερνοασπίδας» στην ΕΕ, αναφέρει ο Τιερί Μπρετόν
Επίθεση χάκερ σε κυβερνητικούς ιστοτόπους «ενάντια στη ρωσοφοβική Ιταλία»
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στη λεωφόρο Κηφισίας λόγω εργασιών
16:14
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 19 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
16:05
Επίθεση με σπασμένο μπουκάλι από ληστή δέχτηκε 26χρονος στο σπίτι του στην Κεφαλονιά
16:01
«Πυρά» Χέγκσεθ κατά Ευρωπαίων για τη Μέση Ανατολή: «Ήταν ντροπιαστικό»
15:56