ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Δύο νεκροί πυροσβέστες από τις πλημμύρες στο Κεμπέκ

Καναδάς: Δύο νεκροί πυροσβέστες από τις πλημμύρες στο Κεμπέκ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αστυνομία του Κεμπέκ στον Καναδά ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 4/5 πως βρέθηκαν δυο πτώματα στη ζώνη έρευνας όπου είχαν εξαφανιστεί δυο πυροσβέστες όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης πολιτών που διέτρεχαν κίνδυνο εξαιτίας πλημμυρών.

Οι δυο εθελοντές πυροσβέστες, ο Κρίστοφερ Λαβουά, 23 ετών, και ο Ρεζίς Λαβουά, 55 ετών, που δεν είχαν συγγενική σχέση, συμμετείχαν σε επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων κοντά στην Μπε Σεντ Πολ, περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη Κεμπέκ, όταν εξαφανίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Λίγο πριν από τις 10:00 [τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας] χθες Τετάρτη ελικόπτερο «εντόπισε πτώμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Κεμπέκ, ο υπαρχιφύλακας Στεφάν Τρεμπλέ. «Δεν έχουμε επίσημη αναγνώριση ακόμη (...) όμως όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον έναν από τους δυο άνδρες που αγνοούνταν από την Δευτέρα», πρόσθεσε.

Αργότερα χθες, η αστυνομία του Κεμπέκ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε δεύτερο πτώμα, περίπου πεντακόσια μέτρα από το σημείο όπου βρέθηκε το πρώτο.

«Περί τις 13:30 [20:30], εντοπίστηκε δεύτερο πτώμα επίσης από (αστυνομικό) ελικόπτερο», ανέφερε η υπαρχιφύλακας Μπεατρίς Ντορσενβίλ.

«Χάσαμε δυο άνδρες, δυο εθελοντές πυροσβέστες. Είναι απίστευτα λυπηρό», ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού του Κεμπέκ, του Φρανσουά Λεγκό, μέσω Facebook, αφού επισκέφθηκε την περιοχή.

Καταρρακτώδεις βροχές μετά το εαρινό λιώσιμο του χιονιού και των πάγων του χειμώνα ώθησαν τις αρχές να κηρύξουν συναγερμό για κίνδυνο πλημμυρών σε όλη την επαρχία αυτή την εβδομάδα.

Εκατόν πέντε δήμοι ανακοίνωσαν έκτακτα μέτρα, ενώ πάνω από 600 κατοικίες υπέστησαν ζημιές ή πλημμύρισαν, κατά την πιο πρόσφατη ενημέρωση του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ