ΚΟΣΜΟΣ

Νέο αιματοκύλισμα με 8 νεκρούς από πυροβολισμούς στη Σερβία

Νέο αιματοκύλισμα με 8 νεκρούς από πυροβολισμούς στη Σερβία
AP

Νέο αιματοκύλισμα, με οχτώ νεκρούς σε δύο χωριά της Σερβίας περίπου 46 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, οι Αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Nova S μεταδίδει ότι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος οκτώ ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων δεκαπέντε.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε συνολικά 25 άτομα. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία του Βελιγραδίου.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης των τραυματιών, εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

Το υπουργείο Υγείας της Σερβίας απηύθυνε έκκληση για αίμα.

Από την πρώτη στιγμή που ο δράστης πυροβόλησε, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς. Όμως αρνείται να παραδοθεί και ανταλλάσσει πυρά με τους αστυνομικούς.

Η ανθρώπινη τραγωδία σημειώθηκε μόλις μία ημέρα μετά την επίθεση ενός 13χρονου σε σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 9 άτομα και να τραυματιστούν ακόμη επτά, προκαλώντας σοκ στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ