Αίγυπτος: 38 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου με πρόσφυγες από το Σουδάν
Ανανεώθηκε:
Λεωφορείο με πρόσφυγες από το Σουδάν ανετράπη σε επαρχιακό δρόμο της Μπένι Σουέφ, νότια του Καΐρου, με αποτέλεσμα 38 επιβαίνοντες (δύο Αιγύπτιοι και 36 Σουδανοί) να τραυματιστούν.
Ο Μοχάμεντ Χάνι Γκονάιμ, κυβερνήτης της Μπένι Σουέφ, επισκέφθηκε το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκαν οι τραυματίες και ενημερώθηκε για την κατάστασή τους.
Χιλιάδες Σουδανοί έφθασαν τις προηγούμενες εβδομάδες στην Αίγυπτο, για να γλιτώσουν από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης, οι οποίες ξέσπασαν στα μέσα Απριλίου.
Σύμφωνα με το αιγυπτιακό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 50.500 πρόσφυγες από το Σουδάν είχαν αναζητήσει καταφύγιο στην Αίγυπτο μέχρι τις 3 Μαΐου. Το γραφείο υπογραμμίζει πως συνεργάζεται με την Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο για την παροχή βοήθειας στους εκτοπισμένους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αίγυπτος: Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε αρχαίο άγαλμα του Βούδα
Αιματηρό τροχαίο με 25 νεκρούς στην Αίγυπτο - Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό
Ανησυχία Τζέι Ντι Βανς για την εξάντληση των αποθεμάτων πυραύλων στον πόλεμο με το Ιράν
22:55
Φωτιά στην ορεινή Νάξο - Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
22:54
Σε ισχύ νέα μέτρα προστασίας στη Σαντορίνη: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ - Πού απαγορεύεται η διέλευση (χάρτες)
22:45
Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού δηλώνει ότι το 2026 «θα μπορούσε να είναι ακόμη μια χρονιά μαχών» σε όλα τα μέτωπα
22:38