ΚΟΣΜΟΣ

Αποθέωση Ερντογάν στην Πόλη από 2 εκατ. πολίτες - «Μεθύστακας ο Κιλιτσντάρογλου»

Αποθέωση Ερντογάν στην Πόλη από 2 εκατ. πολίτες - «Μεθύστακας ο Κιλιτσντάρογλου»
CNN Turk

Στο παλαιό αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε μία από τις τελευταίες προεκλογικές ομιλίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, όπου και έδωσαν το «παρών» σχεδόν 2 εκατ. πολίτες (επισήμως πάνω από 1,7 εκατ.). Στη διάρκεια της ομιλίας, ο Ερντογάν εξαπέλυσε απειλές σε βάρος του αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «μεθύστακα».

«Μπορείς να πίνεις μπύρα όσο θέλεις. Το έθνος μου δεν θα άφηνε το μέλλον του σε έναν μεθύστακα. Θα θάψουμε αυτούς που ψάχνουν τρόπους να ανέλθουν στην εξουσία με τη βοήθεια των Γκιουλενιστών και των αυτονομιστών, και όχι με τη βούληση του Έθνους και των αδελφών μας στην κάλπη της 14ης Μαΐου», συμπλήρωσε.

Στην τεράστια συγκέντρωση, που θύμιζε «λαοθάλασσα», ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το μήνυμα στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας ότι εκείνοι θα κρίνουν την εκλογική αναμέτρηση:

«Αν η Κωνσταντινούπολη πει ναι, τελείωσε! Αν η Κωνσταντινούπολη πει: "κάποιοι να φεύγουν", τότε όλα τελείωσαν. Αν η Κωνσταντινούπολη πει: "Θα αποσύρουμε κάποιον", τότε όλα τελείωσαν"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμα μία φορά στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

«Προστατεύσαμε την κληρονομιά του κατακτητή μετατρέποντας την Αγία Σοφία ξανά σε τζαμί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

CNN Turk

Αναφερόμενος σε άλλα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν επί της προεδρίας του αλλά και στην ιστορία της Πόλης: «Αυτή είναι η πόλη όπου η θάλασσα περνάει μέσα από τη μέση της πόλης. Αυτή είναι η πόλη που κατάφερε πάντα να παραμείνει το μήλο της έριδος για την ανθρωπότητα σε όλη την ιστορία. Αυτή είναι η πόλη που είναι το αριστούργημα του πολιτισμού μας με τα τζαμιά της να υψώνονται σε κάθε γωνιά. Αυτή είναι η πόλη που προσθέσαμε στην αιώνια πατρίδα μας με την κατάκτηση του Φατίχ και δεν θα την εγκαταλείψω ποτέ ξανά. Αυτή είναι η πόλη που αγκαλιάζει και αγκαλιάζει τους πάντες ανεξάρτητα από την καταγωγή, την πίστη, τη νομιμότητα και τις όποιες διαφορές τους».

Επίθεση στα δυτικά Μέσα Ενημέρωσης

Αναφερόμενος στα δυτικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν άφησε για ακόμα μία φορά υπόνοιες. «Ξέρετε αυτές τις ευρωπαϊκές εφημερίδες και περιοδικά, παρακολουθούν εδώ τώρα. Αναρωτιούνται τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Εδώ θα δώσετε την απάντηση. Δώστε μια τέτοια φωνή σε όσους κάνουν σκοτεινούς υπολογισμούς για αυτό το ευλογημένο κράτος, που θα είναι ο προάγγελος του αποτελέσματος που θα βγει από την κάλπη στις 14 Μαΐου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ