Αίγυπτος: Σε θάνατο δημοσιογράφοι του Al Jazeera
Στα χέρια του Μεγάλου Μουφτή της Αιγύπτου, Σαουκί Αλλάμ, είναι πλέον η τύχη 6 καταδικασθέντων για κατασκοπεία υπέρ του Κατάρ, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφου του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου, Al Jazeera.
Αν και η άποψη του Μουφτή δεν είναι δεσμευτική συνήθως γίνεται σεβαστή από τα αιγυπτιακά δικαστήρια. Μεταξύ των καταδικασθέντων πια σε θάνατο είναι ο Ιμπραήμ Χελάλ, πρώην διευθυντής ειδήσεων της αραβικής υπηρεσίας του Al Jazeera, ο οποίος δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο και δικάστηκε ερήμην.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Χελάλ έδωσε κρατικά μυστικά της Αιγύπτου στο Κατάρ. Για το ίδιο λόγο καταδικάστηκαν μαζί του οι Αλαά Σαμπλάν, υπάλληλος του αραβικού δικτύου και ο Ασμαα Αλχατίμπ, δημοσιογράφος φίλα προσκείμενος στη μουσουλμανική αδελφότητα.
Καθολική εφαρμογή του ψηφιακού δελτίου αποστολής από 1η Μάϊου
00:30
Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μίζες για ιατρικό εξοπλισμό εν μέσω Covid στη Ρουμανία
23:59
Σοβαρές καταγγελίες για κανιβαλισμό Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό μέτωπο - Διαψεύδει η Μόσχα
23:48
Κόντρα Κιέβου - Τελ Αβίβ για πλοίο με σιτηρά από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
23:44