ΚΟΣΜΟΣ

Διαζύγιο παίρνει η Σάνα Μαρίν μετά την ήττα της στις εκλογές της Φινλανδίας

Διαζύγιο παίρνει η Σάνα Μαρίν μετά την ήττα της στις εκλογές της Φινλανδίας
AP Photo / Sergei Grits

Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν κατέθεσε αίτηση συναινετικού διαζυγίου, από κοινού με τον σύζυγό της Μάρκους Ραϊκόνεν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα στο Instagram.

«Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια που ζήσαμε μαζί και για την πολυαγαπημένη κόρη μας. Θα παραμείνουμε οι καλύτεροι φίλοι», ανέφεραν, σε ξεχωριστές αναρτήσεις.

Η ανάρτηση της Σάνα Μαρίν για το χωρισμό της

343045529_1221070165248449_5973843895918551613_n.jpg
Η ανάρτηση της Σάννα Μαρίν για το χωρισμό της

Screengrab/Instagram/Sanna Marin

Η Μαρίν και ο Ραϊκόνεν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν σε μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου, έχουν μια κόρη 5 ετών. Παντρεύτηκαν το 2020, την εποχή που η Μαρίν, ως πρωθυπουργός, αντιμετώπιζε τις συνέπειες από την πανδημία της Covid-19.

«Ζήσαμε μαζί τα νιάτα μας, ενηλικιωθήκαμε μαζί και γίναμε γονείς της αγαπημένης μας κόρης» έγραφε τότε Μαρίν στο Instagram, μετά τον γάμο της τον Αύγουστο του 2020.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Μαρίν ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από το κεντροδεξιό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού και το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών.

Η 37χρονη Μαρίν ήταν η νεότερη πρωθυπουργός του κόσμου όταν ανέλαβε την εξουσία, το 2019. Θεωρείται από τους οπαδούς της στο εξωτερικό ως πρότυπο των προοδευτικών νέων ηγετών της νέας χιλιετίας, μολονότι στην πατρίδα της οι ψηφοφόροι προτίμησαν άλλα κόμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ