ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική ταξιαρχία εγκατέλειψε τη Μπαχμούτ - «Δύσκολη η κατάσταση» παραδέχεται το Κρεμλίνο

Ρωσική ταξιαρχία εγκατέλειψε τη Μπαχμούτ - «Δύσκολη η κατάσταση» παραδέχεται το Κρεμλίνο
AP Photo/Andriy Andriyenko (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει ξεκινήσει την ώρα που το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι διεξάγει μια πολύ δύσκολη στρατιωτική επιχείρηση.

Μία ρωσική ταξιαρχία, όπως αναφέρει το Reuters, εγκατέλειψε τη θέση της κοντά στη Μπαχμούτ ανέφερε Ουκρανός στρατηγός.

Η δήλωση έγινε στον απόηχο των σχολίων του Γεβγένι Πριγκόζιν του αργηγού της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ ότι μία ταξιαρχία εγκατέλειψε τη θέση της.

Ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων ξηράς, ανέφερε ότι οι ρωσικές μονάδες σε κάποια τμήματα της Μπαχμούτ υποχώρησαν δύο χιλιόμετρα συνέπεια της αντεπίθεσης που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί.

Μάλιστα η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι άφησαν πίσω τους οι Ρώσοι 500 νεκρούς.

Η ομάδα Βάγκνερ έχουν τον πρώτο λόγο της επίθεσης στην πόλη Μπαχμούτ και έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται. Πρόκειται για μία δύσκολη επιχείρηση και φυσικά κάποιοι στόχοι έχουν επιτευχθεί σε ένα χρόνο», ανέφερε το πρακτορείο Tass επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σε κανάλι της βοσνιοσερβικής τηλεόρασης.

«Καταφέραμε να πλήξουμε την ουκρανική πολεμική μηχανή. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί», πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν έχει αμφιβολία ότι η Μπαχμούτ θα καταληφθεί από τους Ρώσους και θα παραμείνει υπό τον έλεγχό τους.

Ο Πεσκόφ δεν απάντησε στο ερώτημα ότι η ταξιαρχία έχει εγκαταλείψει τις θέσεις της.

Στις Βρυξέλλες ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι η μάχη μπορεί να γίνει ανάμεσα σε Ρώσους στρατιώτες που έχουν σχεδόν μηδενική εκπαίδευση και παλαιό εξοπλισμό και μικρότερη ουκρανική δύναμη με καλύτερο οπλισμό και εκπαίδευση.

Ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, Ολλανδός δεν μπόρεσε να μην σημειώσει ότι η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία τανκς Τ -54 τα οποία κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ