ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο από τη διάσωση του οκτάχρονου που επιβίωσε τρώγοντας χιόνι (vid)

Βίντεο από  τη διάσωση του οκτάχρονου που επιβίωσε τρώγοντας χιόνι (vid)
MSP Eighth District/Twitter

Βίντεο από τον οκτάχρονο που χάθηκε στο δάσος στις ΗΠΑ  και σώθηκε τρώγοντας χιόνι  βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Νάντε Νιέμι χάθηκε σε απόμερη δασώδη περιοχή του Μίσιγκαν όπου είχε πάει για κατασκήνωση με την οικογένειά του, αλλά επέζησε επί δύο μέρες τρώγοντας χιόνι και βρίσκοντας καταφύγιο κάτω από έναν κορμό!

Μαθητής Β΄ Δημοτικού ο Νάντε από το Ουισκόνσιν είχε πάει για κάμπινγκ με την οικογένειά του στο εθνικό πάρκο του δρυμού Πόρκιουπαϊν του Μίσιγκαν.

Χάθηκε όταν απομακρύνθηκε από το σημείο για να μαζέψει ξύλα για τη φωτιά.

Το αγόρι φορούσε μόνον ένα φούτερ και μια φόρμα κι όταν χάθηκαν τα ίχνη του η οικογένειά του ειδοποίησε τις Αρχές, που έστειλαν μια ομάδα 150 ατόμων που χτένισαν μια περιοχή περίπου 100 τ.χλμ. για να το βρουν και να το σώσουν.

Η περιπέτειά του έληξε όταν εντοπίστηκε «σε καλή κατάσταση» κάτω από έναν κορμό, περίπου τρία χιλιόμετρα από το σημείο, όπου είχαν κατασκηνώσει οι δικοί του.

Όπως είπε επίτηδες έκανε πατημασιές στη λάσπη για να δουν τα ίχνη του οι διασώστες.

Ο διευθυντής ομάδας προσκόπων, Νταν Σκρίπτζακ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες επιβίωσης του οκτάχρονου λέγοντας ότι πολλά παιδιά της ηλικίας του δεν θα ήξεραν τι να κάνουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία η περιοχή αυτή του Μίσιγκαν είνια «εξαιρετικά απόμερη και λοφώδης με πολλά λιμνάζοντα ύδατα λόγω εποχής» και πολλούς δρόμους να έχουν καταστεί αδιάβατοι λόγω της ποσότητας του χιονιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ