Δεν έγινε δεκτό το αίτημα Ζελένσκι να μιλήσει μέσω βίντεο στον τελικό της Eurovision
Απορρίφθηκε το αίτημα του του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει μέσω βίντεο στον τελικό της Eurovision, σύμφωνα με τον διοργανωτή του μουσικού διαγωνισμού, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Πιο συγκεκριμένα, «το αίτημα του Ζελένσκι να απευθυνθεί στο κοινό του διαγωνισμού της Eurovision, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει δεκτό, γιατί θα παραβίαζε τους κανόνες της εκδήλωσης», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (EBU), που διοργανώνει τον διαγωνισμό.
«Ένας από τους πυλώνες του διαγωνισμού είναι ο μη πολιτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης. Αυτή η αρχή απαγορεύει πολιτικές ή παρόμοιες δηλώσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού» εξήγησε η EBU.
Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και θα συμμετάσχουν 26 χώρες, θα περιλαμβάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στην Ουκρανία και 11 Ουκρανοί καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένου του περσινού νικητή, της Kalush Orchestra, δήλωσε η EBU.
Επίσης, μέσα από ένα βίντεο που θα μεταδοθεί για την Ουκρανία, οι τηλεθεατές θα μπορέσουν να δουν ένα μνημείο «σύμβολο ελπίδας» για την Ουκρανία που αποκαλύφθηκε στο Λίβερπουλ και αφορά ένα άγαλμα από αλουμίνιο που αναπαριστά έναν άνδρα να κρατά ένα βιβλίο από το οποίο κυματίζει ένα περιστέρι με την ουκρανική σημαία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρωσία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, όπως και το 2022.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στενεύει ο «κλοιός» στο Μπαχμούτ - Σε απόσταση αναπνοής οι ουκρανικές δυνάμεις
Βίντεο κλιπ με πλάνα του πολέμου στην Ουκρανία από τους Imagine Dragons
«Ανοικτός» στην παραχώρηση εδαφών στο Κίεβο ο Πούτιν - Ο αδιαπραγμάτευτος όρος που βάζει
11:20
Αμερικανική προθυμία άρσης των εμποδίων για τα F35 βλέπει η Άγκυρα - Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
11:07
Τα GTi της Peugeot επιστρέφουν υπό τάση!
10:54
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Δημήτριος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων (pics)
10:41