ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα νίκης Ερντογάν στις δεύτερες εκλογές: Θα γράψουμε μια ιστορική επιτυχία

Μήνυμα νίκης Ερντογάν στις δεύτερες εκλογές: Θα γράψουμε μια ιστορική επιτυχία
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ AP Photo/Ali Unal

Μέσω ανάρτησής του, μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στον λαό του, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως μετά το δεύτερο γύρο «θα κερδίσουν και θα πετύχουν μια ιστορική επιτυχία».

Συγκεκριμένα, πριν το δεύτερο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου,αναφέρει πως «σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, παρά τη διαφορά των 2,5 εκατομμυρίων ψήφων μεταξύ εμού και του ανταγωνιστή μου, οι Προεδρικές Εκλογές οδηγήθηκαν στον δεύτερο γύρο με διαφορά μικρότερη της μισής μονάδας».

Τουρκία: «Φαβορί ο Ερντογάν» εκτιμά η La Repubblica για τον β' γύρο των εκλογών

Η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Οι εκλογές της 14ης Μαΐου, μία από τις υψηλότερες εκλογές συμμετοχής στην ιστορία μας, πραγματοποιήθηκαν σε εορταστικό κλίμα που αρμόζει στη δημοκρατία μας με το ταλέντο και τη θέληση του ιερού έθνους μας.

Το έθνος μας έχει διατηρήσει την ελεύθερη βούλησή του παρά την πολιτική μηχανική από το Καντίλ της Πενσυλβάνια, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και εξώφυλλα ξένων περιοδικών.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, νικητής των εκλογών της 14ης Μαΐου ήταν η τουρκική δημοκρατία και το Τουρκικό Έθνος με 85 εκατομμύρια άτομα. Το έθνος μας έδειξε για άλλη μια φορά μεγάλη στήριξη στο πρόσωπο μας με περισσότερες από 27 εκατομμύρια ψήφους και 49,51% ψήφους. Επιβεβαίωσαν στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ότι εμπιστεύονται, πιστεύουν και βλέπουν το μέλλον εδώ δίνοντας την πλειοψηφία στη Ρεπουμπλικανική Συμμαχία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες μου που πήγαν στις κάλπες στις 14 Μαΐου και εξέφρασαν την ελεύθερη βούληση τους, για τη συνεισφορά τους σε κάθε ένα από τα 56 εκατομμύρια ανθρώπους μας στο εξωτερικό και για τις σεβαστές ψήφους τους που έδωσαν ζωή στη δημοκρατία.

Η Τουρκία, με την ωριμότητα που έδειξε χθες, έδειξε ότι είναι μία από τις χώρες με την πιο εξελιγμένη δημοκρατική κουλτούρα παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε το ΑνώτατοΕκλογικό Συμβούλιο, παρά τη διαφορά 2μιση εκατομμυρίων ψήφων ανάμεσα σε εμάς και τον πιο κοντινό μας αντίπαλο, οι προεδρικές εκλογές ήταν στον δεύτερο γύρο με λιγότερο από μισή μονάδα διαφορά.

Ως πολιτικός που δεν έχει γνωρίσει καμία εξουσία εκτός από τη θέληση του λαού σε όλη του τη ζωή και δεν έχει αφήσει την κατεύθυνση του λαού, σεβόμαστε αυτή τη βούληση, που εκδηλώνεται στην κάλπη. Θα εκπληρώσουμε την ευθύνη μας στο άγιο έθνος μας τρέχοντας χωρίς σταματημό, ξεκουράζοντας και τρέχοντας με αγάπη μέχρι τις 28 Μαΐου.

Αυξάνοντας το ποσοστό ψήφων που λάβαμε στις 14 Μαΐου, θα κερδίσουμε τις εκλογές της 28ης Μαΐου, inshallah θα πετύχουμε μια ιστορική επιτυχία. Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για την εκατονταετία όραμά μας για την Τουρκία, από σήμερα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ξεκούραση, συνεχίστε.

Θα ήθελα να εκφράσω ότι όλοι οι πολίτες μου είναι έτοιμοι για το παιχνίδι, ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα τους αρέσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ