Ουκρανία: Κατηγορούμενος για δωροληψία ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Ανανεώθηκε:
Οργανισμός κατά της διαφθοράς και ειδική εισαγγελία στην Ουκρανία ανακοίνωσαν πως ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, ο Βσέβολοντ Κνιάζεφ, συνελήφθη επ αυτοφώρω με 3 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε ως δωροδοκίες, ανέφερε η εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα το βράδυ της Δευτέρας (15/5).
Μέσα ενημέρωσης στο Κίεβο μεταδίδουν πως έγιναν έφοδοι στα γραφεία και άλλων μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Η εθνική υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία με μεγάλο ποσό σε μετρητά πάνω σε καναπέ. Ανέφερε πως θα δώσει λεπτομέρειες αργότερα.
Η υπηρεσία αυτή και ειδική εισαγγελία ανέφεραν πως διαπίστωσαν «διαφθορά ευρείας κλίμακας στο Ανώτατο Δικαστήριο», κάνοντας λόγο για κύκλωμα που προσπαθούσε να εξασφαλίσει διάφορες χάρες, στο οποίο ενέχονται «η ηγεσία και μέλη του». Στην ανακοίνωσή τους δεν εξήγησαν ποιοι δωροδοκούσαν τους δικαστικούς ή γιατί.
Ο κ. Κνιάζεφ ανέλαβε πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ουκρανίας τον Οκτώβριο του 2021.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει υποσχεθεί επανειλημμένα πως θα πατάξει την κουλτούρα της διαφθοράς και των δωροδοκιών, που θεωρείται ενδημική, ειδικά στον επιχειρηματικό κόσμο και στις κρατικές υπηρεσίες.
Ο κ. Ζελένσκι θέλει να δείξει πως η Ουκρανία είναι έτοιμη να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Ελπίζει να εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πράσινο φως για την έναρξή τους εντός 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Το AFP αποτίει φόρο τιμής στο δημοσιογράφο που σκοτώθηκε στη Μπαχμούτ
Μακρόν: Η χώρα «άνοιξε την πόρτα» για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων
Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή λόγω του «Athens Santa Run 2025»
15:08
Ιταλία: Η αστυνομία συνέλαβε 384 άτομα και κατέσχεσε 1,4 τόνους ναρκωτικών
14:59
Περισσότερα δρομολόγια στο μετρό και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τραμ λόγω εορτών
14:49
Βρυξέλλες: Άγνωστοι έριξαν κόκκινη μπογιά στο προξενείο της Πολωνίας (pic)
14:38