ΚΟΣΜΟΣ

Σωματοφύλακας Χάρι και Μέγκαν στο CNNi: «Η καταδίωξη θα μπορούσε να αποβεί μοιραία»

Σωματοφύλακας Χάρι και Μέγκαν στο CNNi: «Η καταδίωξη θα μπορούσε να αποβεί μοιραία»
Ο Χάρι και η Μέγκαν λίγο πριν επιβιβαστούν στη λιμουζίνα τους και ξεκινήσει το κυνηγητό από τους παπαράτσι, το βράδυ της Τρίτης 16/5 (Photo by Selcuk Acar/Anadolu Agency via Getty Images)

Για την επεισοδιακή καταδίωξη από παπαράτσι που έζησαν τη νύχτα της Τρίτης (16/5) ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και η μητέρα της, η οποία παραλίγο να καταλήξει σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, μίλησε αποκλειστικά στο CNNi ένα από τα μέλη της ασφάλειας του ζευγαριού.

Ο Κρις Σάντσεζ περιέγραψε πώς οι φωτογράφοι κυνήγησαν τον Χάρι και τη Μέγκαν όταν εκείνοι αποχώρησαν από την τελετή απονομής των βραβείων Women of Vision στο Ziegfeld Ballroom της Νέας Υόρκης.

Στο τέλος δεν τραυματίστηκε κανείς και το ζευγάρι έφτασε στον διαμέρισμα όπου διαμένει ασφαλές, αν και ταραγμένο, όπως είπε.

«Χαοτική κατάσταση»

«Δεν έχω δει και δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Είχαμε να κάνουμε με μια πολύ χαοτική κατάσταση. Υπήρχαν καμιά δωδεκαριά οχήματα: αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα», είπε ο Σάντσεζ.

«Το κοινό κινδύνευσε αρκετές φορές. Το συμβάν θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Οδηγούσαν πάνω στα πεζοδρόμια, παραβίαζαν φωτεινούς σηματοδότες. Σε ένα σημείο μπλόκαραν τη λιμουζίνα και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες, μέχρι που καταφέραμε να ξεφύγουμε».

Ο Σάντσεζ ανησυχούσε για την ασφάλεια του ζεύγους, αλλά ακόμη περισσότερο για του κοινού, καθώς κυκλοφορούσε πολύς κόσμος στους δρόμους και οι παπαράτσι παραβίαζαν κάθε κανόνα οδικής συμπεριφοράς.

Άλλαξαν αυτοκίνητα

Ο Χάρι και η Μέγκαν «άλλαξαν αυτοκίνητα πάνω από μία φορά» στη διάρκεια του κυνηγητού, προσθέτει ο Σάντσεζ. Αποχωρώντας από το Ziegfeld Ballroom μπήκαν σε μια μαύρη λιμουζίνα ενώ αργότερα εθεάθησαν μέσα σε ταξί.

Μετά το περιστατικό ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ «ήταν φοβισμένοι, εξαντλημένοι, αλλά ανακουφισμένοι που γύρισαν σπίτι».

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι προσέφερε βοήθεια στην ομάδα ασφαλείας των Σάσεξ το βράδυ της Τρίτης και ότι «υπήρχε μεγάλος αριθμός φωτογράφων που καθιστούσε δύσκολη τη μετακίνησή τους». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, Τζούλιαν Φίλιπς, «δεν αναφέρθηκαν συγκρούσεις, τραυματισμοί ή συλλήψεις».

Όπως η Νταϊάνα

Σε συνέντευξή του τον Μάρτιο του 2021, ο Χάρι είχε εκφράσει τον φόβο του ότι ο θάνατος της μητέρας του, Νταϊάνα, θα «επαναληφθεί» με τον ίδιο ή τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, και είχε δηλώσει ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο αυτό μετακόμισε η οικογένειά του από το Λονδίνο στις ΗΠΑ το 2019.

Εκπρόσωπος του ζευγαριού δήλωσε ότι «το να είναι κανείς δημόσιο πρόσωπο αναγκαστικά σημαίνει και αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού, αλλά δεν θα πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια κανενός» και κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να μη δημοσιεύσουν φωτογραφίες από το συμβάν.

Από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσαν στο CNNi ότι δεν θα κάνουν κάποιο σχόλιο επί του περιστατικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ