ΚΟΣΜΟΣ

Η Μπέρμποκ «ξέμεινε» στο εμιράτο του Κατάρ επειδή τρύπησε το λάστιχο του αεροσκάφους

Η Μπέρμποκ «ξέμεινε» στο εμιράτο του Κατάρ επειδή τρύπησε το λάστιχο του αεροσκάφους
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ AP Photo / Andreea Alexandru

Τεχνικά προβλήματα στο αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, καθυστέρησαν την επιστροφή της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένας Μπέρμποκ στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο Βερολίνο από το εμιράτο του Κατάρ, διότι ένα από τα ελαστικά του συστήματος προσγείωσης έσκασε. Η κυρία Μπέρμποκ αναμένεται στη Γερμανία σήμερα Πέμπτη (18/5).

Το αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής διπλωματίας.

Η Λουφτβάφε διευκρίνισε πως ένα από τα λάστιχα του συστήματος τρύπησε. Οι τεχνικοί δεν θα μπορούσαν να το αντικαταστήσουν με ελαστικό οποιοδήποτε τύπου, καθώς δεν θα ήταν ασφαλής η προσγείωση.

Το «ειδικό μοντέλο» ελαστικού δεν ήταν «διαθέσιμο» στο Κατάρ και επομένως επρόκειτο να σταλεί «ανταλλακτικό από τη Γερμανία», διευκρίνισε η γερμανική πολεμική αεροπορία μέσω Twitter.

Ήδη τη Δευτέρα η κυρία Μπέρμποκ έφθασε με δυο ώρες καθυστέρηση στην Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Δεν είναι ακριβώς η πρώτη αξιωματούχος της Γερμανίας που βλέπει το πρόγραμμά της να υφίσταται ανατροπή λόγω προβλημάτων σε αεροπλάνα της Λουφτβάφε.

Τον Νοέμβριο του 2018, Airbus της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που φέρει το όνομα του Κόνραντ Αντενάουερ, χρειάστηκε να επιστρέψει στη Γερμανία ενώ μετέφερε στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της G20 την τότε καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον τότε αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, λόγω βλάβης.

Τον Οκτώβριο του 2018, τρωκτικά μάσησαν μέρος της καλωδίωσης του ίδιου αεροσκάφους στην Ινδονησία.

Ενώ τον Δεκέμβριο του 2016, η γερμανίδα τότε υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είδε να διακόπτεται το ταξίδι της στο Μαλί λόγω προβλήματος σε υπολογιστή του Airbus A340 που τη μετέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ