ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν 40 μετανάστες που είχαν απαχθεί στο Μεξικό

Βρέθηκαν 40 μετανάστες που είχαν απαχθεί στο Μεξικό
Φωτογραφία αρχείο μεταναστών στα σύνορα του Μεξικού AP Photo/Marco Ugarte

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες που είχαν απαχθεί την Τρίτη (16/5) από ένοπλη οργάνωση στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί, στο κεντρικό Μεξικό, καθώς επέβαιναν σε λεωφορείο, ενώ επιπλέον δέκα άτομα αγνοούνται.

Ειδικότερα, οι μετανάστες εντοπίστηκαν την Τετάρτη (17/5) στα όρια των Πολιτειών Σαν Λουίς Ποτοσί και Νουέβο Λεόν, στον βορρά της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Λουίς Κρεσένσιο Σαντοβάλ.

Να σημειωθεί ότι, οι υπηρεσίες ασφαλείας του Νουέβο Λεόν ανέφεραν μέσω του Twitter ότι εννέα μετανάστες, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, διασώθηκαν. Όλοι τους κατάγονταν από την Ονδούρα και τη Βενεζουέλα.

Η γενική εισαγγελία του Σαν Λουίς Ποτοσί προσπαθεί να διαπιστώσει εάν οι άνθρωποι αυτοί περιλαμβάνονταν στην ομάδα των απαχθέντων.

«Οι 49 μετανάστες είναι 23 άνδρες, 15 γυναίκες, έξι αγόρια και πέντε κορίτσια», δήλωσε ο Σαντοβάλ, διευκρινίζοντας ότι οι μετανάστες κατάγονται από τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία, την Αϊτή και το Σαλβαδόρ.

Οι δύο οδηγοί του λεωφορείου αναζητούνται, όπως και άλλοι μετανάστες που εξαφανίστηκαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, σημείωσε.

Μάλιστα, τα θύματα της απαγωγής, φέρεται να απήχθησαν τη στιγμή που το λεωφορείο τους εφοδιαζόταν με βενζίνη σε ένα πρατήριο καυσίμων.

Ο Σαντοβάλ δήλωσε ότι καμιά σύλληψη δεν έχει γίνει επί του παρόντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ