ΚΟΣΜΟΣ

Δράση απο τις ΗΠΑ ζητά ο Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη

Δράση απο τις ΗΠΑ ζητά ο Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη
Tom Williams/Pool via AP

Προβληματική χαρακτήρισε τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη ο πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ τονίζοντας ότι αυτό συνέβη δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές. 

Εμμέσως έθεσε θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα Τίρανα σημειώνοντας με νόημα πως συνελήφθη πολίτης Ελληνικής εθνικότητας από την Αλβανική αστυνομία.

Ανλαλυτικά η δήλωση Μενέντεζ:

«Αντιλαμβάνομαι πως οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων δικαστηρίων, είναι θεμελιώδη στοιχεία μιας δημοκρατίας αλλά προβληματίζομαι για τη σύλληψη ενός πολίτη ελληνικής εθνικότητας από την Αλβανική Αστυνομία, τον Διονύση Μπελέρη, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Ενώ περιμένουμε τα στοιχεία να αναδυθούν, η Ελληνική κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτό θα είχε αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Τι κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε πως οι Αλβανικές αρχές παραβιάζουν την έννομη τάξη και ποια είναι η επόμενη κίνηση μας;» ανέφερε χθες κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Αμερικανός γερουσιαστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ