ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Τρόμος για νέο ναρκωτικό που μετατρέπει τους χρήστες σε «ζόμπι»

Βρετανία: Τρόμος για νέο ναρκωτικό που μετατρέπει τους χρήστες σε «ζόμπι»
Χρήστης με ναρκωτικές ουσίες στο χέρι του AP/Jae C. Hong (ΑΡΧΕΊΟΥ)

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της πόλης Στόουκ στην Βρετανία, καθώς οι χρήστες νέου επικίνδυνου ναρκωτικού, έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους δρόμους σαν «ζόμπι», τρομοκρατώντας τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η Daily Mail, σε βίντεο μπορεί κανείς να διακρίνει διακρίνονται νεαροί που έχουν κάνει χρήση της «σκόνης μαϊμούς», όπως αποκαλείται το συγκεκριμένο ναρκωτικό, που προέρχεται από το φυτό khat και έχει απαγορευτεί στη χώρα.

Οι χρήστες αν εντοπιστούν, είναι αντιμέτωποι με ποινή μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης για κατοχή, ή έως και 14 χρόνια για προμήθεια της ουσίας.

Στα πλάνα, διακρίνεται ένας άντρας με μια τσάντα στην πλάτη να παραπατά μη κουνώντας καθόλου τα άκρα του, έπειτα από τη λήψη του ναρκωτικού.

Σε άλλες περιπτώσεις οι χρήστες γεμίζουν με σκουπίδια τους δρόμους, είτε κάνουν εμετό μπροστά στους περαστικούς, με την αστυνομία της περιοχής να έχει ήδη κατασχέσει περισσότερα από 10 κιλά «σκόνης μαϊμούς» αξίας άνω των 100.000 λιρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ