ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικές εκλογές: Τον Ερντογάν θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο ο Σινάν Ογάν

Τουρκικές εκλογές: Τον Ερντογάν θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο ο Σινάν Ογάν
O Ερντογάν και ο Ογάν στην πρόσφατη συνάντησή τους στο παλάτι του Ντολμαμπαχτσέ. Turkish Presidency via AP

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Σινάν Ογάν

Ο Ογάν που αναδείχθηκε σε ρυθμιστή μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου καθώς με το 5% που απέσπασε στέρησε τη νίκη τόσο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αναδείχθηκε πρώτος, όσο και από τον δεύτερο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Με προβάδισμα 2,5 εκατομμυρίων ψήφων έναντι του Κιλιτσντάρογλου, ο Ερντογάν τώρα έχει και τα 2,79 εκατομμύρια ψήφους του Ογάν, γεγονός που δείχνει ότι η νίκη στο δεύτερο γύρο θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Τούρκο πρόεδρο.

«Μπήκαμε στην εκλογική μάχη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα, αλλά παλέψαμε. Όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για μια ισχυρότερη Τουρκία. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η χώρα μας θα τοποθετηθεί σε ισχυρότερα οικονομικά θεμέλια.

Η συμμαχία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν κατάφερε να μας πείσει. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της Τουρκίας. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές οργανώσεις, θα συνεχιστεί».

Νωρίτερα η Hurriyet είχε αποκαλύψει τους όρους που έβαλε ο Ογάν για να αποκαλύψει τη στήριξή του.

«Τα σημεία αυτά είναι τα εξής: να μην αλλάξουν τα πρώτα τέσσερα άρθρα του συντάγματος. Αποτροπή προσπαθειών αφαίρεσης της τουρκικής ταυτότητας από το Σύνταγμα, καταπολέμηση κάθε είδους τρομοκρατικών οργανώσεων και τρομοκρατίας, σταδιακή απέλαση αιτούντων άσυλο σύμφωνα με το σχέδιο, ανάπτυξη οικονομικής πολιτικής σύμφωνα με τις διεθνείς αγορές και μεγαλύτερη ευελιξία στην επιτοκιακή πολιτική», ανέφερε η εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ογάν συναντήθηκε μόνο με τον Ερντογάν και όχι με τον Κιλιτντάρογλου στο παλάτι του Ντολμαμπαχτσέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ