Στο Ευρωκοινοβούλιο συζητήθηκε για πρώτη φορά η άρση ασυλίας του Α. Γεωργούλη
Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη συζητήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, Τρίτη (23/5), στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό από την Ελένη Χρονοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί να είναι παρών στην ακρόαση, ωστόσο με επιστολή του γνωστοποίησε ότι θα απέχει.
Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεδριάζει το Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη
Στις 23 Μαΐου συνεδριάζει το Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη
Γαλλία: «Αστακός» το Παρίσι με 70.000 αστυνομικούς - Τα καταστήματα σφραγίζονται με ξύλινες σανίδες
09:54
Διαμερίσματα «υπνωτήρια» στην Αθήνα: Τι λένε κάτοικοι και φορείς - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση
09:39
Ο Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: «Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι όπου τη βολεύει»
09:34
Δείπνα και bar events με ηχηρά διεθνή ονόματα που αξίζουν μία θέση στις εξόδους μας στην πόλη
09:30