Στις 23 Μαΐου συνεδριάζει το Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη
Στις 23 Μαΐου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες για βιασμό που έχει κάνει στις βελγικές Αρχές συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη.
Το ρόλο του εισηγητή θα έχει ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα καθώς για να γίνει άρση της ασυλίας ενός ευρωβουλευτή χρειάζεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια κάτι που αναμένεται να γίνει το νωρίτερο τον Ιούνιο.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής με τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, έχει ζητήσει να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του. Επίσης θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.
Την ίδια ημέρα αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το αίτημα ενίσχυσης της ασυλίας που είχε καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαιτίας των υποκλοπών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλέξης Γεωργούλης: Τρίτη αίτηση για επίσπευση διαδικασιών και άρση της ασυλίας του
Υπόθεση Γεωργούλη: Ορίστηκε εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων
Γεωργούλης: Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του
Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας σε περίπτωση κατάρρευσης της «σαρκοφάγου» του Τσέρνομπιλ
10:52
Διπλή σεισμική δόνηση ανοιχτά του Λασιθίου
10:50
Μυτιλήνη: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε 25χρονο - Πυροβολούσε άσκοπα το βράδυ της Ανάστασης
10:48
Κρίσιμα παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης με αμέτρητες αγορές και Bet Builder Ready στα καταστήματα Allwyn
10:35