ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε τη χρήση βρετανικών πυραύλων μεγάλου βεληνικούς

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε τη χρήση βρετανικών πυραύλων μεγάλου βεληνικούς
AP Photo / Andrew Kravchenko

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του χρησιμοποιούν ήδη βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας, ο οποίος επισκέπτεται το Κίεβο, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, επικαλούμενη το μέσο RBC-Ukraina.

«Είχαμε τη δυνατότητα να σφίξουμε τα χέρια των πιλότων, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στη Βρετανία και ήδη χρησιμοποιούν με επιτυχία το όπλο με την ονομασία Storm Shadow», δήλωσε ο Ρέζνικοφ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε τέτοιου είδους όπλο.

«Ο πρόεδρος Πούτιν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει έναν παράνομο πόλεμο, που ο ίδιος ξεκίνησε. Δεν θα επιτύχει, ενώ η διεθνής κοινότητα θα γίνει πιο ισχυρή στην αντιπαράθεσή της με αυτή την επιθετικότητα», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας επικαλούμενο δήλωσή του.

Ο Ρέζνικοφ με τη σειρά του ευχαρίστησε τη Βρετανία για την υποστήριξή της προς την Ουκρανία από την πρώτη μέρα της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ