ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Θρίλερ με τις νέες έρευνες- Τι δείχνουν τα στοιχεία

Εξαφάνιση Μαντλίν: Θρίλερ με τις νέες έρευνες- Τι δείχνουν τα στοιχεία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA / LUIS FORRA

Eιδικές ομάδες, ερευνητές, αστυνομικοί και δύτες σαρώνουν σπιθαμή προς σπιθαμή για τρίτη ημέρα το φράγμα Αράδε στην Πορτογαλία προκειμένου να καταφέρουν να βρουν στοιχεία για την τύχη της εξαφανισμένης μικρής Μαντλίν.

Ένα στοιχείο αναμένουν μετά από ένα δράμα που αναζητεί λύση εδώ και 16 χρόνια, οι γονείς της μικρής Μαντλίν, μετά τις νέες έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από πληροφορίες που έδωσε ένας «πολύ αξιόπιστος» μάρτυρας από το περιβάλλον του κυρίου υπόπτου, Γερμανού παιδόφιλου Christian Brueckner.

Οι πυρετώδεις έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τρίτη ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι ο κύριος ύποπτος φέρεται να επισκέφθηκε το φράγμα, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν από το πορτογαλικό θέρετρο, στις 3 Μαΐου του 2007.

«Είναι σαφές ότι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό εδώ και τους έχει δοθεί περισσότερος χρόνος για να το ψάξουν», δήλωσε ο εσωτερικός συνεργάτης, προσθέτοντας ότι «οι ενδείξεις» δείχνουν ότι η επιχείρηση μπορεί να συνεχιστεί και μετά την Πέμπτη.

Οι δύο πρώτες ημέρες των ερευνών κύλησαν χωρίς κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, που να παραπέμπει στη μικρή Μαντλίν, ωστόσο, τα «φώτα» έπεσαν πάνω στις μεγάλες σακούλες και το περιεχόμενό τους που απομάκρυναν από τον τόπο των ερευνών.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Όπως έχει γίνει γνωστό, εκτός από τη σορό της μικρής, οι έρευνες επικεντρώνονται στην αναζήτηση υφασμάτων και κουρελιών που θα μπορούσαν να παραπέμπουν στις ροζ πιτζάμες που φορούσε το βράδυ της εξαφάνισης, αναφέρει η Τelegraph.

Αν και προς το παρόν οι νέες έρευνες δείχνουν να βαδίζουν σε ένα τέλμα, ο Γερμανός εισαγγελέας του Braunschweig, Christian Wolters δήλωσε πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσαμε να βρούμε στοιχεία εκεί. Δεν θέλω να πω τι ακριβώς είναι αυτό, αλλά και από πού προέρχονται αυτές οι ενδείξεις».

Διευκρίνισε επίσης, πως «οι ενδείξεις δεν προέρχονται από τον ύποπτο, οπότε δεν έχουμε ομολογία ή κάτι παρόμοιο, ούτε κάποια ένδειξη από τον ύποπτο για το πού έπρεπε να ψάξουμε». Κατέληξε λέγοντας πως «Ποτέ δεν είπαμε ότι το κορίτσι εξαφανίστηκε εκεί που ψάχνουμε τώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ