Οι επιστήμονες ανακάλυψαν χαμένο κεφάλαιο της Βίβλου 1.500 χρόνια μετά
Σχεδόν 1.500 χρόνια μετά τη συγγραφή του, οι επιστήμονες προχώρησαν στην ανακάλυψη ενός χαμένου κεφαλαίου της Βίβλου, του οποίοι ορισμένοι στίχοι είχαν διαγραφεί, και φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού.
Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, το χειρόγραφο ήταν σύνηθες για την εποχή εκείνη, καθώς οι περγαμηνές ήταν σπάνιες και το κόστος πολύ υψηλό.
Το κεφάλαιο ανακτήθηκε από το παλίμψηστο, όπως ονομάζονται τα χειρόγραφα με δύο στρώματα γραφής, με την τεχνική της υπεριώδους φωτογραφίας.
Το περιεχόμενό του αφορά τα κεφάλαια 11 έως 12 του Ματθαίου, τα οποία είναι από τις πρώτες μεταφράσεις των Ευαγγελίων.
Στην πρωτότυπη ελληνική μετάφραση του κεφαλαίου 12 στο Κατά Ματθαίον, εδάφιο 1, έγραφε: «Τον καιρό εκείνο ο Ιησούς πέρασε το Σάββατο από τα σιταροχώραφα και οι μαθητές του πείνασαν και άρχισαν να μαζεύουν τους σπόρους και να τρώνε».
Όμως το κείμενο στα συριακά έχει διαφορετική απόδοση: «[...] άρχισαν να μαζεύουν τα στάχυα, να τα τρίβουν στα χέρια τους και να τα τρώνε».
Μέχρι στιγμής αυτό είναι το μοναδικό απόσπασμα που δημοσιεύθηκε, επομένως το Βατικανό ίσως επιλέξει να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας
11:42
Ιράν: Κάλεσε τις ΗΠΑ να αποφύγουν οποιαδήποτε «υπερβολική απαίτηση» για να υπάρξει συμφωνία
11:36
Κυρανάκης για την ασφάλεια των τρένων: «Τα διδάγματα από τις τραγωδίες έχουν μπει σε τροχιά»
11:35
Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Θηβών: Καρέ - καρέ η στιγμή που το φορτηγό πέφτει στα οχήματα
11:30