Στάχτη 28.000 στρέμματα στο Κολοράντο - Νεκροί στη «μάχη» με τις φωτιές τρεις πυροσβέστες
Καμένη έκταση στο Κολοράντο
AP Photo/Ty O'NeilΤη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες έχασαν τρεις πυροσβέστες στο Κολοράντο το Σάββατο (27/6), καθώς η φωτιά μαίνεται στα σύνορα με τη Γιούτα.
Οι τρεις πυροσβέστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης, ενώ ακόμη δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
«Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους τους σε αυτή την απίστευτα δύσκολη περίοδο» όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δασικών Χωρών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CBS.
«Η γενναιότητα, η αφοσίωση και η θυσία των πυροσβεστών αυτών δεν θα ξεχαστούν ποτέ» ανέφερε.
Η πυρκαγιά κοντά στα σύνορα Γιούτα-Κολοράντο έκανε «στάχτη» πάνω από 28.000 στρέμματα μέσα σε ένα 24ωρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πολεμώντας τη φωτιά με... φωτιά: Τα νέα «όπλα» των πυροσβεστών και οι ακούραστοι φύλακες του δάσους
ΕΛΛΑΔΑ
Χωρίς φανάρια Μεσογείων, Κηφισίας και κεντρικοί οδικοί άξονες στην Αθήνα - Έπεσε η τάση του ρεύματος
18:19
ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα - Με εγκαύματα μία ηλικιωμένη
18:10
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: To Κίεβο λέει πως ο στρατός έπληξε 12 μεγάλα διυλιστήρια στην Ρωσία τον Αύγουστο
18:08
ΕΛΛΑΔΑ
Φράγματα θωρακίζουν τη Χαλκιδική - «Ξεπαγώνουν» τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ολυμπιάδα
18:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ