ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες πυραύλους και drone εξαπέλυσαν οι Ρώσοι κατά στόχων στην Ουκρανία

Δεκάδες πυραύλους και drone εξαπέλυσαν οι Ρώσοι κατά στόχων στην Ουκρανία
AP Photo/Libkos, File

Κύμα σφοδρών επιθέσεων εξαπέλυσαν οι Ρώσοι με στόχο το Κίεβο, την πόλη Ντνίπρο και άλλες περιοχές της Ουκρανίας. 

Όπως ανακοίνωσε το Κίεβο κατέρριψε 10 πυραύλους και πάνω από 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της με πυραύλους και drones στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα, κυρίως σε εγκαστάσεις υποδομών και επιμελητειακής υποστήριξης στην προσπάθεια να διαταράξει την προετοιμασία ουκρανικής αντεπίθεσης.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 10 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Κασπία, 23 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και 2 αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, οι οποίες άρχισαν γύρω στις 22:00 τοπική ώρα και συνεχίστηκαν ως τις 05:00 σήμερα το πρωί εξαπολύθηκαν συνολικά 17 πύραυλοι και 31 drones.

Ορισμένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ορισμένοι πύραυλοι έπληξαν στόχους στις περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.


«Ηταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Είχε φασαρία - ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση στην περιφέρεια με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανέφερε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ Σέρχιι Λίσακ στην εφαρμογή Telegram. «Η Ντνίπρο υπέφερε» υπογράμμισε.


Ο Λίσακ αποκάλυψε ότι κάποια σπίτια, αυτοκίνητα και ιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης εταιρείας μεταφορών και πρατηρίου φυσικού αερίου, υπέστησαν ζημιές.

Αξιωματούχοι στο Κίεβο ανακοίνωσαν ότι ζημιές προκλήθηκαν στη στέγη εμπορικού κέντρου, σε σπίτι και σε ορισμένα αυτοκίνητα. Ο περιφερειάρχης του Χαρκόβου ανέφερε επίσης ότι προκλήθηκαν ζημιές σε ορισμένα σπίτια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
ηξγξ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ