ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι διέκοψε συνέντευξη Ουκρανού αξιωματούχου στο BBC - Δείτε ποιος ήταν ο λόγος

Ο Ζελένσκι διέκοψε συνέντευξη Ουκρανού αξιωματούχου στο BBC - Δείτε ποιος ήταν ο λόγος
Ukrainian Presidential Press Office via AP

Μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του πραγματοποιούσε ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας, Ολέξι Ντανίλοφ, ο οποίος μίλησε στο BBC σχετικά με τον πόλεμο που δέχεται η χώρα του από τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος προανήγγειλε την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης το επόμενο διάστημα, με στόχο να ανακτήσει μέρος του εδάφους της που έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Και σε εκείνο το σημείο, η συνέντευξή του Ντανίλοφ στο BBC διακόπηκε, αφού σύμφωνα με πηγές, υπήρξε παρέμβαση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Με βάση τα όσα είχε αναφέρει μέχρι εκείνο το σημείο ο Ντανίλοφ, η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων. Το υψηλόβαθμου στέλεχος για την ασφάλεια της χώρας, είχε προλάβει να... ξεστομίσει ότι η αντεπίθεση για την ανάκτηση εδαφών «θα μπορούσε να ξεκινήσει αύριο, μεθαύριο ή σε μια εβδομάδα», μιλώντας στο βρετανικό ΜΜΕ.

Ο Ντανίλοφ δικαιολογήθηκε λέγοντας πως τον κάλεσε εσπευσμένα ο πρόεδρος της χώρας, όμως, άλλες φήμες κάνουν λόγο για παρέμβαση του Ζελένσκι προκειμένου να μην δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την ουκρανική αντεπίθεση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επιβεβαίωσε επίσης ότι ορισμένες δυνάμεις του μισθοφορικού στρατού της Βάγκνερ αποσύρονται από την πόλη Μπαχμούτ, τόπο της πιο αιματηρής μάχης του πολέμου μέχρι στιγμής - αλλά πρόσθεσε ότι «ανασυντάσσονται σε άλλες τρεις τοποθεσίες» και «αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να πολεμούν μαζί μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ