ΚΟΣΜΟΣ

Η British Airways ακυρώνει όλες τις πτήσεις για την πόλη Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου

Η British Airways ακυρώνει όλες τις πτήσεις για την πόλη Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου
Facebook/British Airways

Η British Airways ανακοίνωσε ότι αναστέλλει επ' αόριστον τις πτήσεις της προς το διάσημο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.  

Είναι η πρώτη φορά που βρετανική εταιρεία ματαιώνει όλες τις αναχωρήσεις για ένα τόσο δημοφιλή προορισμό. Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ρωσίας απαγόρευσαν στις αεροπορικές τους εταιρείες να πετούν στο Σαρμ ελ Σέιχ. Ο λόγος είναι πως υπάρχουν ακόμα ανησυχίες για την ασφάλεια των αεροσκαφών μετά την κατάρριψη ρωσικού τζετ, πέρυσι τον Οκτώβριο, που στοίχισε τη ζωή σε 224 ανθρώπους.

Ο τουρισμός είναι βασική πηγή εσόδων για την αιγυπτιακή οικονομία, ωστόσο, ο αριθμός των τουριστών ήταν μειωμένος κατά 40% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της απαγόρευσης αυτής που δυσκολεύει τους Βρετανούς και τους Ρώσους τουρίστες να επισκεφθούν την Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρέιας:

Η ασφάλεια των πελατών μας θα είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητά μας. Για αυτό και διακόψαμε τις πτήσεις μας από το Γκάτγουικ για το Σαρμ ελ Σέιχ, επ' αόριστον. Οι πελάτες που έχουν ήδη κάνει κράτηση σε πτήσεις της χειμερινής περιόδου, θα αποζημιωθούν πλήρως, εκτός και αν επιλέξουν να πετάξουν προς κάποιον άλλον προορισμό.

Άλλες βρετανικές εταιρείες, όπως η Monarch και η EasyJet, αναφέρουν πως ελπίζουν να επαναφέρουν τις πτήσεις τους προς το Σαρμ ελ Σέιχ τον Οκτώβριο, όμως αυτό εξαρτάται από τις συστάσεις που θα λάβουν από τη βρετανική κυβέρνηση.

Οι προσπάθειες της Αιγύπτου να αναζωογονήσει την τουριστική βιομηχανία της υπέστησαν νέο πλήγμα τον Μάιο, όταν ένα αεροσκάφος της EgyptAir συνετρίβη, από άγνωστη ακόμα αιτία, στη Μεσόγειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ