ΚΟΣΜΟΣ

Σαγκάη: Κατέγραψε την πιο ζεστή μέρα του Μαΐου εδώ και πάνω από 100 χρόνια

Σαγκάη: Κατέγραψε την πιο ζεστή μέρα του Μαΐου εδώ και πάνω από 100 χρόνια
PEXELS

Ρεκόρ 36,1 βαθμών Κελσίου κατέγραψε η κινεζική πόλη της Σαγκάης τη Δευτέρα, σημειώνοντας την υψηλότερη θερμοκρασία Μαΐου εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 35,7 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1876 και έχει επιτευχθεί μόλις άλλες τρεις φορές από τότε, συμπεριλαμβανομένων των 1903, 1915 και 2018, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το ρεκόρ καύσωνα της Δευτέρας για τον Μάιο καταγράφηκε στην περιοχή Xuhui της πόλης, μετέδωσε το κρατικό μέσο ενημέρωσης CCTV, επικαλούμενο τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Σαγκάης.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Σαγκάης εξέδωσε τον πρώτο συναγερμό υψηλής θερμοκρασίας για φέτος, καθώς οι θερμοκρασίες στην πόλη ξεπέρασαν τους 35 βαθμούς Κελσίου για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το CNN αυτό ήρθε μετά από ένα κύμα καύσωνα που σάρωσε την Κίνα τον Ιούλιο, με τους κατοίκους να καταφεύγουν σε καταφύγια και δημόσια σιντριβάνια για να παραμείνουν δροσεροί.

Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο του 2022, η Σαγκάη κατέγραψε 50 ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Αυτή τη στιγμή, το επίπεδο συναγερμού θερμοκρασίας της Σαγκάης είναι κίτρινο, το χαμηλότερο από τα τρία επίπεδα. Η πορτοκαλί προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ εάν η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου εντός 24 ωρών, ενώ η κόκκινη σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες 24 ώρες.

Το ρεκόρ στη Σαγκάη έρχεται εν μέσω πρόσφατων νέων ρεκόρ θερμοκρασιών στο Βιετνάμ, το Λάος και την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ