Οριστικό τέλος για τη στάση πληρωμών στις ΗΠΑ
Ανανεώθηκε:
Το αμερικανικό Κογκρέσο, σε κούρσα με τον χρόνο, απέτρεψε οριστικά το βράδυ της Πέμπτης 01/06 (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών την 5η Ιουνίου.
Η Γερουσία ενέκρινε, με άνετη πλειοψηφία (63 ψήφοι υπέρ, 36 κατά), το σχέδιο νόμου που αναστέλλει ως την 1η Ιανουαρίου 2025 το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, που είχε ήδη εγκριθεί την Τετάρτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πλέον μένει απλώς να το κυρώσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Το κείμενο, καρπός σκληρών και πικρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του ογδοντάρη Δημοκρατικού και των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων, θα επιτρέψει στην αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει να καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις της το διάστημα ως και μετά τις εκλογές της επόμενης χρονιάς, με αντάλλαγμα εκτεταμένες περικοπές των προβλεπόμενων δημοσίων δαπανών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ικανοποίηση για την ψηφοφορία στη Γερουσία με την οποία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο.
Πρόκειται για «μεγάλη νίκη για την οικονομία μας και για τον αμερικανικό λαό», τόνισε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, προσθέτοντας ότι «αδημονεί» να υπογράψει το κείμενο.
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36
Με αδιανόητο γκολ, η Εθνική πόλο νίκησε και την Κροατία στο Euro του Βελιγραδίου - Δείτε το βίντεο
23:28
Η συνάντηση με τον Τραμπ ήταν «θαυμάσια» δηλώνει η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας
23:24