ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Οι πέντε ανατριχιαστικές λέξεις που πρόδωσαν τον βασικό ύποπτο

Εξαφάνιση Μαντλίν: Οι πέντε ανατριχιαστικές λέξεις που πρόδωσαν τον βασικό ύποπτο
Η Μαντλίν Μακάν ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA/LUIS FORRA

Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, Κρίστιαν Μπρούκνερ βρέθηκε κατηγορούμενος με βάση τη μαρτυρία ενός πρώην φίλου του σύμφωνα με την οποία, έκανε ένα ανατριχιαστικό σχόλιο για την υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κρατούμενος Κρίστιαν Μπρούκνερ κατηγορήθηκε για πρώτη φορά σε σχέση με το άλυτο μυστήριο της εξαφάνισης της Μαντλίν, το καλοκαίρι του 2020 και κατονομάστηκε επίσημα ως ύποπτος πέρυσι.

Το τροχόσπιτο του φέρεται να ταυτοποιήθηκε ότι βρισκόταν κοντά στο θέρετρο Praia da Luz στην Πορτογαλία, όπου το νεαρό κορίτσι εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007.

Η τρίχρονη Μαντλίν εξαφανίστηκε από το κρεβάτι του σπιτιού όπου παρεθέριζε με τους γονείς της.

Μέχρι τη σύλληψη του Μπρούκνερ δεν υπήρξε άλλος σημαντικός ύποπτος για την υπόθεση από το 2007.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε σε φυλακή της Γερμανίας για τον βιασμό μιας γυναίκας στην Praia da Luz το 2005 και είναι ύποπτος και για άλλους βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράχθηκαν στην περιοχή μεταξύ 2000 και 2017.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, λέγεται ότι έγραψε πολλές επιστολές λέγοντας ότι είναι αθώος ενώ παραπονέθηκε για τις συνθήκες κράτησής του.

Σύμφωνα με μια από αυτές τις επιστολές που έχει η εφημερίδα Daily Mail, ο Μπρούκνερ ισχυρίστηκε ότι κατέστη βασικός ύποπτος αφού ο πρώην φίλος του δήλωσε στην αστυνομία ότι αναφερόμενος στο νεαρό κορίτσι ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του, τού είπε: «ναι, δεν ούρλιαξε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπρούκνερ απαξίωσε τον ισχυρισμό λέγοντας ότι «δεν αξίζει καν να σχολιαστεί».

Σύμφωνα με την Daily Mail ότι Μπρούκνερ αναφέρεται συγκεκριμένα στη δήλωση του φίλου του, Χέλγκ Μπάσινγκ - ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε με την αστυνομία το 2017 λέγοντας ότι είχε πληροφορίες για την υπόθεση.

Όπως φέρεται να είπε ο Μπρούκνερ, «Οι παρακάτω φράσεις του «μάρτυρα» Χελγκ Μ. το 2017 ήταν υπεύθυνες για όλο το κυνήγι και μίσος εναντίον μου από τις γερμανικές αρχές».

Γερμανική αστυνομία

Ο διάλογος που κατέληξε στις πέντε αποκαλυπτικές λέξεις

Στη συνέχεια, ο Μπρούκνερ αφηγείται την υποτιθέμενη συνομιλία σε ένα φεστιβάλ στην Ισπανία το 2008, ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Όπως αναφέρει ο Μπάσινγκ είπε: «(ο Σέιφερθ ένας άλλος μάρτυρας) ήταν επίσης εκεί και ο Μάικλ (άλλος μάρτυρας), ο Μάνφρεντ, ο Κρίστιαν κι εγώ τότε αρχίσαμε να μιλάμε για την Πορτογαλία.

«Τότε ο Κρίστιαν έκανε ένα σχόλιο για το χαμένο κορίτσι. Ο Κρίστιαν με ρώτησε αν θα πήγαινα ακόμα στην Πορτογαλία, απάντησα: «Δεν θα πάω πλέον στην Πορτογαλία γιατί υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα εκεί, η Πορτογαλία έχει πάρα πολλή αστυνομία λόγω του εξαφανισμένου παιδιού.

«Είναι πράγματι περίεργο που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη», είπε για να απαντήσει ο Κρίστιαν ως εξής: «Ναι, δεν ούρλιαξε».

Ο δικηγόρος του Μπρούνκερ, Φρίντριχ Φούλτσερ, δήλωσε στην εφημερίδα: «Μένει να δούμε αν αυτή η συνομιλία είναι αληθινή, καθώς έχουμε άλλους μάρτυρες που λένε ότι δεν έγινε».

Ο Μπρούνκερ ισχυρίζεται ότι η τελευταία φορά που συνομίλησε με τον Μπάσινγκ ήταν το 2007 για ναρκωτικά.

Ο Μπάσινγκ συνελήφθη το 2017 ενώ προσπαθούσε να περάσει λαθραία μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία. Εικάζεται ότι έδωσε την κατάθεση στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ