Μπάιντεν: Τοποθετεί αρμόδιο για αντιμετώπιση των απαγορεύσεων βιβλίων σε συντηρητικές Πολιτείες
Ανανεώθηκε:
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να να διορίσει «συντονιστή» για την αντιμετώπιση των απαγορεύσεων βιβλίων στις βιβλιοθήκες ορισμένων συντηρητικών Πολιτειών.
«Το 2022, είχαμε ρεκόρ απαγορεύσεων βιβλίων τα τελευταία είκοσι χρόνια», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης, που διευκρινίζει ότι οι απαγορεύσεις αυτές εστιάζουν συγκεκριμένα βιβλία που αφορούν τις «κοινότητες έγχρωμων ανθρώπων».
Το φαινόμενο αυτό «καταστρέφει τη δημοκρατία, στερεί τους φοιτητές από πολύ σημαντικές πηγές και μπορεί να συμβάλλει στον στιγματισμό και την απομόνωση που υφίστανται κοινότητες», εκτιμά ο Λευκός Οίκος.
Η νέα θέση συντονιστή, η οποία θα υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας, έχει στόχο να «αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή για τα δικαιώματα του πολίτη» που θέτουν οι απαγορεύσεις αυτές.
Το πρόσωπο που θα κατέχει αυτή τη θέση θα πρέπει επίσης να οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για τα σχολεία.
Οι απαγορεύσεις βιβλίων αποτελούν ένα θέμα που έχει γίνει ιδιαιτέρως ευαίσθητο στις ΗΠΑ, αντανακλώντας τις αντιπαραθέσεις σε μεγάλα κοινωνικά θέματα που αφορούν το γένος, όπως τον ρατσισμό.
Ορισμένες συντηρητικές Πολιτείες προσπαθούν να αστυνομεύουν τις αναγνώσεις βιβλίων, αποκλείοντας βιβλία που κατηγορούν για παράδειγμα ότι προωθούν προοδευτικές ιδεολογίες ή μπορεί να σοκάρουν πολύ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπάιντεν: Υποδέχεται τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο Λευκό Οίκο
Σύνοδος για την καταπολέμηση των συνθετικών ναρκωτικών στον Λευκό Οίκο
Στους δρόμους τα ταξί στην περιφέρεια - Μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου η απεργία στην Αττική
10:27
ΥΠΕΞ του Ομάν: Ο πόλεμος με το Ιράν το «σοβαρότερο λάθος» της κυβέρνησης Τραμπ
10:24
Νέα BMW i3: Η Σειρά 3 αλλάζει εποχή και γίνεται ηλεκτρική
10:15
Η ώρα των επιτοκίων: Τι θα αποφασίσει η ΕΚΤ - Το «παράδειγμα» της Fed
10:14