ΚΟΣΜΟΣ

Ακτιβιστές έσωσαν πάνω από 1.000 σκυλιά από σφαγή

Ακτιβιστές έσωσαν πάνω από 1.000 σκυλιά από σφαγή
Διαμαρτυρία ακτιβιστών για το φεστιβάλ του Γιουλίν στο οποίο βασανίζονται και σφαγιάζονται σκυλιά. REUTERS/Tony Gentile

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν χιλιάδες σκυλιά που προορίζονται για σφαγή στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος Γιουλίν, που διεξάγεται στη νότια Κίνα καταβάλλουν ακτιβιστές, που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και μεταχείρισης των ζώων.

Έπειτα από σκληρές «μάχες» εκτιμούν ότι κατάφεραν να σώσουν περισσότερα από χίλια σκυλιά, που προορίζονταν για σφαγή προκειμένου να καταναλωθεί το κρέας τους, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που γίνεται για τον εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου, όπως αναφέρει η Telegraph.

Οι ακτιβιστές συνεχίζουν τον δύσκολο αγώνα τους για να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ζώων και στο πλαίσιο αυτό, με βίντεο που ανέβασαν στο Facebook ζητούν βοήθεια για τη φιλοξενία των σκυλιών που σώθηκαν από τη σφαγή.

Ο ακτιβιστής Μαρκ Τσινγκ, της οργάνωσης Animal Hope & Wellness Foundation με έδρα την Καλιφόρνια, που βρέθηκε στο αμφιλεγόμενο φεστιβάλ του Γιουλίν, απευθύνει έκκληση για βοήθεια, λέγοντας: «Χιλιάδες ζωές χρειάζονται ένα σπίτι, χρειαζόμαστε βοήθεια για να οδηγήσουμε αυτά τα σκυλιά σε ένα ασφαλές μέρος».

Σε βίντεο που ανήρτησαν στο Facebook οι ακτιβιστές έχει καταγραφεί ένα μέρος της επιχείρησης διάσωσης των σκυλιών, που βρίσκονταν στοιβαγμένα σε άθλιες συνθήκες, λίγο πριν οδηγηθούν στον θάνατο. Τα σκυλιά είναι πολύ τρομαγμένα, κάποια κλαίνε, ενώ άλλα αρχικά επιτίθενται στο χέρι που πάει να τα βοηθήσει, όμως γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι το χέρι είναι... φιλικό και ηρεμούν.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που διοργανώνεται στην αρχή του θερινού ηλιοστασίου κάθε χρόνο από το 2010, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως, εξαιτίας της βαρβαρότητάς του, καθώς κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες σκυλιά βασανίζονται και σφαγιάζονται προκειμένου να καταναλωθούν ως τροφή από μερίδα Κινέζων.

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από εκστρατεία κατά της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος την οποία υπέγραψαν πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, σώθηκαν 34 ζώα, μεταξύ των οποίων και κουτάβια, τα οποία προορίζονταν για σφαγή στο Γιουλίν.

Το αίτημα της συγκεκριμένης εκστρατείας, παραδόθηκε και στην κινεζική Πρεσβεία στο Λονδίνο, ενώ διαβιβάστηκε και στις αρχές του Γιουλίν, της πόλης που φιλοξενεί το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Αυτό όμως κάθε άλλο παρά βοήθησε τους ακτιβιστές, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης των σκυλιών, τόσο λόγω του τεταμένου κλίματος στην περιοχή, όσο και της ισχυρής παρουσίας της αστυνομίας.

Στους ακτιβιστές που μάχονται για να σταματήσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ προστέθηκε και η δράση “Compassion Project” που επιστράτευσε μία σειρά από ηθοποιούς του Χόλιγουντ που ενώνουν τις φωνές τους κατά της ετήσιας γιορτής του θερινού ηλιοστάσιου στην Κίνα.

Ματ Ντέιμον, Χοακίν Φοίνιξ, Ρούνι Μάρα και άλλοι μας υπενθυμίζουν το έγκλημα που συντελείται κάθε χρόνο καθώς περισσότερα από 10.000 σκυλιά βασανίζονται και δολοφονούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος Γιουλίν, το οποίο έχει καταδικαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο για την βάναυση μεταχείριση των ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ