Ρεσάλτο μεταναστών σε τουρκικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Νάπολης
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων του ιταλικού στρατού, της οικονομικής αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν πειρατεία σε τουρκικό εμπορικό πλοίο το οποίο βρίσκεται στ' ανοικτά της Νάπολης.
Όπως ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, δεκαπέντε παράτυποι μετανάστες φέρεται να προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του τουρκικού εμπορικού πλοίου Galata Seaways.
Το πλήρωμα, αποτελούμενο από 22 μέλη, κατάφερε να ειδοποιήσει το κέντρο επιχειρήσεων της Άγκυρας, το οποίο και επικοινώνησε με τις ιταλικές αρχές ζητώντας άμεση βοήθεια.
Αρχικά το πλοίο κατευθυνόταν στη Γαλλία, αλλά τώρα βρίσκεται κοντά στην ιταλική πόλη Σορέντο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κάποιοι από τους μετανάστες απείλησαν το πλήρωμα με μαχαίρι και η όλη επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξανά στο νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι - «Για προγραμματισμένες εξετάσεις»
Μελόνι: Η Γερμανία ξέρει ότι η Ιταλία είναι αναγκαία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
SPONSORED
Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πώς γίνεται η εγγραφή
00:30
«Ζητήσαμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συμπατριώτες που βρίσκονταν στο Flotilla», λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
23:59
Η Μέρκελ καλεί την Ευρώπη να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
23:49
Ιράν: Πάνω από 4.000 συλλήψεις για κατηγορίες που σχετίζονται με τον πόλεμο
23:40