ΚΟΣΜΟΣ

Ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Μονομάχος 2» - Στο νοσοκομείο έξι άτομα

Ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Μονομάχος 2» - Στο νοσοκομείο έξι άτομα
Σκηνή από το φινάλε του «Μονομάχου» (2000) με τον Ράσελ Κρόου (DREAMWORKS / UNIVERSAL PICTURES)

Αρκετά μέλη του συνεργείου του σίκουελ του «Μονομάχου» τραυματίστηκαν, όταν σημειώθηκε ατύχημα στα γυρίσματα που γίνονται στο Μαρόκο, ενώ γύριζαν μια σεκάνς με κασκαντέρ για την ταινία δράσης.

«Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας προγραμματισμένης σκηνής στα γυρίσματα του σίκουελ του «Μονομάχου», συνέβη ένα ατύχημα κατά το οποίο πολλά μέλη του συνεργείου τραυματίστηκαν ελαφρά», δήλωσε εκπρόσωπος της Paramount Pictures.

«Οι ομάδες ασφάλειας και ιατρικών υπηρεσιών στο σημείο μπόρεσαν να δράσουν γρήγορα, ώστε οι τραυματίες να λάβουν αμέσως την απαραίτητη φροντίδα. Είναι όλοι σε σταθερή κατάσταση και συνεχίζουν να λαμβάνουν θεραπεία» πρόσθεσε.

Συνολικά έξι άτομα έλαβαν θεραπεία, τέσσερα από τα οποία παραμένουν στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες υποβλήθηκαν σε θεραπεία για εγκαύματα, σύμφωνα με πηγή από την παραγωγή. Το ατύχημα σημειώθηκε προς το τέλος των γυρισμάτων, ενώ δεν τραυματίστηκε κανένας από τους ηθοποιούς.

Στη συνέχεια του έπους του 2000 πρωταγωνιστούν ο υποψήφιος για Όσκαρ Πολ Μεσκαλ, ο Πέντρο Πασκάλ, ο Ντένζελ Ουάσιγκτον και η Κόνι Νίλσεν. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία, επιστρέφει πίσω από την κάμερα, με τον Ντέιβιντ Σκάρπα να υπογράφει το σενάριο.

Ο «Μονομάχος» ήταν μια από τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις τη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της, καθώς κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, καθώς και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον Ράσελ Κρόου. Το σίκουελ είναι προγραμματισμένο να βγει στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου 2024.

Ο εκπρόσωπος της Paramount πρόσθεσε: «Η ευημερία του καστ και του συνεργείου είναι υψίστης σημασίας για εμάς και έχουμε αυστηρές διαδικασίες υγείας και ασφάλειας σε όλες τις παραγωγές μας. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις καθώς θα συνεχίσουμε την παραγωγή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ