ΕΕ: Πακέτο 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Τυνησία για το μεταναστευτικό
Πακέτο στήριξης 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Τυνησία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προσφέρει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/6) στην Τύνιδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφτηκε την Τυνησία μαζί με τους πρωθυπουργούς Ολλανδίας και Ιταλίας προκειμένου να διαπραγματευτούν ένα πακέτο πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν την μεσογειακή χώρα τόσο να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση που έχει περιέλθει, όσο και να συζητηθούν οι αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ευρώπη.
Η Τζόρτζια Μελόνι από την πλευρά της, καθώς και ο Μαρκ Ρούτε τόνισαν στη συνάντηση με τον Τυνήσιο πρόεδρο, Καΐς Σαγέντ, πως η χώρα του θα πρέπει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο ναυάγιο μεταναστών στην Τυνησία: Εντοπίστηκαν 14 νεκροί στις ακτές
Φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό: Ευρωπαϊκή απάντηση σε μια κοινή πρόκληση
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:23
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08