ΚΟΣΜΟΣ

Φιλαδέλφεια: Θα χρειαστούν μήνες για να φτιαχτεί ξανά ο αυτοκινητόδρομος που κατέρρευσε

Φιλαδέλφεια: Θα χρειαστούν μήνες για να φτιαχτεί ξανά ο αυτοκινητόδρομος που κατέρρευσε
AP Photo/Matt Rourke

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προκαλεί η κατάρρευση χθες Κυριακή μέρος του αυτοκινητόδρομου I-95 στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ, που έχει χαρακτηριστεί «στρατηγικής σημασίας» για την οικονομία της χώρας. Εκτείνεται σε περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα και ενώνει το Μαϊάμι, τη μεγαλύτερη πόλη της Φλόριντα στα νοτιοανατολικά, με τα καναδικά σύνορα στην πολιτεία Μέιν, στο βορειοανατολικό άκρο των ΗΠΑ.

Παρ’ όλα αυτά, ο αυτοκινητόδρομος - κατασκευασμένος το 1957- αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα συντήρησης λόγω της υποχρηματοδότησης των ομοσπονδιακών και πολιτειακών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες με τη συντήρησή του.

Η έλλειψη συντήρησης είχε ως αποτέλεσμα μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο, το οποίο βρισκόταν κάτω από τον I-95, να καταστρέψει τον οπλισμό της γέφυρας και να καταρρεύσουν τέσσερις λωρίδες του αυτοκινητόδρομου.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Φιλαδέλφεια. / AP Photo/Matt Rourke

Ο αυτοκινητόδρομος κατέρρευσε λίγο έξω από την Φιλαδέλφεια. «Είναι μια σημαντική οδική αρτηρία για τους πολίτες και τα αγαθά και το κλείσιμό της θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την πόλη και την περιοχή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Συγκοινωνιών Πιτ Μπούτιτζατζ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία της Φιλαδέλφεια καθώς και ομοσπονδιακές αρχές, αναζητούν τον οδηγό του βυτιοφόρου, η τύχη του οποίου αγνοείται.

Οι εργασίες αποκατάστασης του αυτοκινητόδρομου ενδέχεται να διαρκέσουν εβδομάδες και ο Μπούτιτζατζ προειδοποίησε τους οδηγούς ότι θα υπάρξουν «σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία».

«Ο Ι-95 θα επηρεαστεί για πάρα πολύ καιρό», σημείωσε και ο Τούμαρ Αλεξάντερ, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας υποδομών και υπηρεσιών της Φιλαδέλφειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ