ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ξεκινά την Πέμπτη νέα δίκη εναντίον του Ιμάμογλου

Τουρκία: Ξεκινά την Πέμπτη νέα δίκη εναντίον του Ιμάμογλου
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου (AP Photo)

Ξεκινά αύριο, Πέμπτη 15/06 στην Κωνσταντινούπολη νέα δίκη με κατηγορούμενο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ατασθαλίες την εποχή που ήταν δήμαρχος στα δυτικά της πρωτεύουσας πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια, υπόθεση την οποία ανέσυρε από το αρχείο ο Σοϊλού.

Πρόκειται για δεύτερη δίκη εις βάρος του Εκρέμ Ιμάμογλου, αφού έχει ήδη μια καταδικαστική απόφαση δύο ετών και επτά μηνών από τον περασμένο Δεκέμβριο και η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στο Εφετείο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κινδυνεύει έτσι να αποκλειστεί από τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης τον επόμενο Μάρτιο.

Ο Δήμος Κωνσταντινούπολης, μαζί με εκείνον της Άγκυρας είναι οι δύο μεγαλύτεροι της χώρας, τους οποίους θέλει να πάρει πίσω ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα, Τετάρτη 14/06 πραγματοποιήθηκε επίσης μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση μεταξύ του νυν προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου, είναι ο βασικός διεκδικητής του κόμματος μετά την ήττα του στις εκλογές της 28ης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ