ΚΟΣΜΟΣ

«Λουκέτο» στο εστιατόριο του Τούρκου Salt Bae στη Νέα Υόρκη

«Λουκέτο» στο εστιατόριο του Τούρκου Salt Bae στη Νέα Υόρκη
Σχέδιο με τον σεφ Salt Bae AP Photo/Steven Senne

Τρία χρόνια αφότου ανακηρύχθηκε «το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη», το μπεργκεράδικο του Τούρκου σεφ «Salt Bae» στο Μανχάταν έκλεισε.

Το Salt Bae είναι το όνομα του διάσημου σεφ και κρεοπώλη της Νέας Υόρκης, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έγινε διάσημος λόγω του τρόπου με τον οποίο έριχνε αλάτι στα φαγητά του.

Το τουρκικό εστιατόριο του εκκεντρικού Γκιοκτσέ έγινε από τους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς προορισμούς το 2017, όταν κατάφερει να συγκεντρώσει περισσότερους από 52 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

Έτσι, αποφάσισε να ανοίξει το Salt Bae Burger στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 σε μια πόλη που είχε εμμονή με τα μπέργκερ και λίγο πριν επιβληθούν τα μέτρα εγκλεισμού για τον Covid-19, σύμφωνα με την Guardian.

Ωστόσο, το κατάστημα στην Παρκ Άβενιου είχε περάσει από πολλά «κύματα». Τα πανάκριβα μιλκσέικ, το κακής ποιότητας φαγητό και οι σεξιστικές ιδέες προσέλκυσης της γυναικείας πελατείας αποτέλεσαν μερικούς από τους λόγους που το άλλοτε πολλά υποσχόμενο εστιατόριο, σύντομα απέκτησε τον τίτλο του χειρότερου εστιατορίου στην πόλη.

Ο Γκιοκτσέ απέναντι στα σχόλια αυτά απαντούσε πως στο εστιατόριό του είχαν δειπνήσει μεγάλες προσωπικότητες, από τον ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στους New York Times είχε δηλώσει πως «οι Αμερικανοί και οι Νεοϋορκέζοι με αγαπούν πολύ».

«Πηγαίνω στο ίδιο τραπέζι, μέχρι και τρεις φορές. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως χασάπη ή απλώς ως ιδιοκτήτη εστιατορίου. Βλέπω τη δουλειά μου ως τέχνη» είχε αναφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ