ΣΠΟΡ

Πώς έφτασε στα χέρια του «Salt Bae» το κύπελλο του Μουντιάλ - Έρευνα από τη FIFA

Πώς έφτασε στα χέρια του «Salt Bae» το κύπελλο του Μουντιάλ - Έρευνα από τη FIFA
Ο κανονισμός της FIFA προβλέπει την πρόσβαση του κυπέλλου μόνο σε μία «επίλεκτη» ομάδα ανθρώπων Screen grab / Salt Bae / Instagram

Έρευνα έχει ξεκινήσει η FIFA για να διαπιστώσει πως έφτασε στα χέρια του δημοφιλούς σεφ «Salt Bae» και άλλων celebrities, το Κύπελλο του Μουντιάλ,μετά τη μεγάλη νίκη της Αργεντινής επί της Γαλλίας στον τελικό του Κατάρ.

Ο «Salt Bae», Τούρκος σεφ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Νουσρέτ Γκιοκτσέ, φωτογραφήθηκε κρατώντας και φιλώντας το κύπελλο του Μουντιάλ, πανηγυρίζοντας με τους παίκτες της Αργεντινής.

https://www.instagram.com/p/CmUp3QRrf34

Ωστόσο, ο κανονισμός της FIFA προβλέπει οτι πρόσβαση στο κύπελλο μπορούν να έχουν μόνο μία «επίλεκτη» ομάδα ανθρώπων που περιλαμβάνει τους νικητές, τους επισήμους της FIFA και τους αρχηγούς κρατών.

Ο εκπρόσωπος τύπου της FIFA δήλωσε στο BBC Sports, ανέφερε ότι «διεξάγεται έρευνα, προκειμένου η FIFA να εντοπίσει πως οι πολίτες έφτασαν να έχουν αδικαιολόγητα πρόσβαση στο κύπελλο μετά την τελετή απονομής στο Στάδιο της Λουσαϊλ στις 18 Δεκεμβρίου», ενώ συμπληρώνει ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα εσωτερικά μέτρα».

O «Salt Bae» είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας πολυτελών εστιατορίων, ο οποίος έχει γίνει δημοφιλής το 2017, όταν η τεχνική του μαριναρίσματος κρεάτων έγινε meme στο διαδίκτυο.

AP20273778859841.jpg
O «Salt Bae» είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας πολυτελών εστιατορίωνAP / Steven Senne

Πολλοί ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων των Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντέιβιντ Μπέκαμ έχουν επισκεφθεί ως πελάτες τα εστιατόρια του «Salt Bae».

Το Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο επιχειρηματίας είχε αναρτήσει μάλιστα ένα βίντεο με το οποίο είχε στηρίξει τον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, με τον οποίο είχε φωτογραφηθεί στις VIP θέσεις, σε ένα παιχνίδι με τους κορυφαίους βραζιλιάνους παίκτες Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος και Καφου.

Ο Μέσι φάνηκε να αγνοεί τον «Salt Bae» στις επίμαχες σκηνές μετά τη νίκη της Αργεντινής, ενώ ο σεφ προσπαθούσε να του κερδίσει την προσοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ