ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικός καταδίωξε αστυνομικό για υπέρβαση ορίου ταχύτητας - Καυγάς και διαθεσιμότητα

ΗΠΑ: Αστυνομικός καταδίωξε αστυνομικό για υπέρβαση ορίου ταχύτητας - Καυγάς και διαθεσιμότητα
Sceen Grab / Youtube

Ένα... ακόμη από τα απίστευτα περιστατικά που συνήθως έρχονται από τις ΗΠΑ, σημειώθηκε στο Ορλάντο, όπου δύο αστυνομικοί τσακώθηκαν μεταξύ τους σε καταδίωξη και μάλιστα με την κατηγορία της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας!

Μάλιστα, το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα σώματος και σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών του Ορλάντο, ο ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, ο Αλεξάντερ Σάουνι του αστυνομικού τμήματος του Ορλάντο, αντιμετωπίζει κατηγορίες, καθώς και εσωτερικό έλεγχο. Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της αναφοράς σύλληψης που έλαβε το CBS News, ο Σάουνι κατευθυνόταν στη δουλειά του στις 6 Ιουνίου, όταν αστυνομικός του σερίφη της κομητείας Σέμινολ που περιπολούσε είδε το περιπολικό του Σάουνι να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα.

Χωρίς ενεργοποιημένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης ή σειρήνες, το όχημα που εκδόθηκε από την αστυνομία έτρεχε «με 130 χιλιόμετρα/ώρα σε μια περιοχή που το όριο είναι τα 73 χλμ/ώρα», σύμφωνα με την έκθεση. Ο αστυνομικός που τον καταδίωξε χρειάστηκε να οδηγήσει με πάνω από 145 χιλιόμετρα την ώρα για να πιάσει τον Σάουνι, καθώς αρνήθηκε να σταματήσει.

Τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του σερίφη έδειξαν μέρος της καταδίωξης - καθώς και τον καβγά μεταξύ των δύο αστυνομικών! Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, ο Σάουνι κάνει χειρονομίες προς τον συνάδελφό του, και τον ρωτά «γιατί νομίζεις ότι είμαι ντυμένος έτσι;» . Ο Σάουνι κατόπιν αρνείται να δώσει τα στοιχεία του και επιστρέφει στο περιπολικό του.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για «αλόγιστη οδήγηση, αντίσταση σε αστυνομικό και φυγή/διαφυγή από αξιωματικό επιβολής του νόμου με τα φώτα και τις σειρήνες ενεργοποιημένες», σύμφωνα με την έκθεση σύλληψης.

Αξιωματούχοι του τμήματος δήλωσαν στο CBS News ότι ο Σάουνι «απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του εν αναμονή της ποινικής έρευνας του σερίφη της κομητείας Σέμινολ και της έρευνας Εσωτερικών Υποθέσεων του OPD (Αστυνομικό Τμήμα Ορλάντο)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ