ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Τζόρνταν: Ανακοίνωσε την πώληση των Σάρλοτ Χόρνετς έναντι 3 δισ. δολαρίων

Μάικλ Τζόρνταν: Ανακοίνωσε την πώληση των Σάρλοτ Χόρνετς έναντι 3 δισ. δολαρίων
AP Photo

Στο τέλος της φαίνεται ότι φτάνει η εποχή… Μάικλ Τζόρνταν στους Σάρλοτ Χόρνετς, καθώς, έπειτα από 13 χρόνια, ο σούπερ σταρ ολοκληρώνει την πώληση σε ομάδα επιχειρηματιών. Όπως έγινε γνωστό, ο Τζόρνταν πουλάει τις μετοχές της ομάδας στους Γκέιμπ Πλότκιν και Ρικ Σναλ, επιχειρηματίες οι οποίοι θα αποτελέσουν τα νέα αφεντικά της ομάδας.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία και να ανακοινωθεί το μεγάλο deal στο ΝΒΑ. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των Χόρνετς, επιβεβαιώνεται το deal, ενώ -όπως επισημαίνεται- η αξία της ομάδας εκτιμάται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νέα ομάδα ιδιοκτητών θα περιλαμβάνει ακόμη τον επενδυτή τεχνολογίας Ιαν Λόρινγκ και αρκετούς ντόπιους, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνών J. Cole και Ερικ Τσερτς.

Ο Τζόρνταν ανέλαβε τον πλειοψηφικό έλεγχο των Hornets το 2010, ολοκληρώνοντας μια συμφωνία που βασίστηκε σε μια αναφερόμενη αποτίμηση 275 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές τι θα πουλήσει, το Forbes εκτίμησε τον περασμένο Οκτώβριο ότι το franchise ήταν αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτές οι προβλέψεις συχνά είναι χαμηλότερες από τις πραγματικές τιμές πώλησης.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας θα συνεχίσει να ασχολείται με τους Χόρνετς, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Θα συνεχίσει να επιβλέπει τις λειτουργίες της ομάδας κατά τη διάρκεια του ντραφ τις επόμενες εβδομάδες. Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, ο έξι φορές πρωταθλητής του NBA αναμένεται να διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα, λένε πηγές στο ESPN.

Συζητήσεις για την πώληση των Σάρλοτ Χόρνετς φέρεται να είχε πριν από λίγους μήνες ο Ελληνοκαναδός δισεκατομμυριούχος Στιβ Αποστολόπουλος. Όπως μετέδωσε το ABC, ο Στιβ Αποστολόπουλος, με ρίζες από την Καλαμάτα, μίλησε με τον «Air» χωρίς ωστόσο να βρεθεί η χρυσή τομή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ