ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικός θάνατος 33χρονου άνδρα που έπεσε από γέφυρα στο Γκραν Κάνιον

Τραγικός θάνατος 33χρονου άνδρα που έπεσε από γέφυρα στο Γκραν Κάνιον
(AP Photo/Ty O'Neil, File)

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας, ο οποίος έπεσε από ύψος 1.219 μέτρων από έναν διάσημο τουριστικό διάδρομο στο Γκραν Κάνιον, σύμφωνα με τις αρχές στην Αριζόνα.

Ο άνδρας, ηλικίας 33 ετών, βρισκόταν στο Skywalk στο Δυτικό Γκραν Κάνιον περπατώντας στην άκρη, πριν από την μοιραία πτώση στο φαράγγι από κάτω, ανέφερε το γραφείο Έρευνας και Διάσωσης του Σερίφη της κομητείας Mohave σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές μέρες. Μια τεχνική ομάδα διάσωσης με σχοινιά ανταποκρίθηκε μετά από αναφορά ότι κάποιος περπατούσε στο χείλος της γέφυρας.

Δύο ειδικοί «πέταξαν με ελικόπτερο Ranger Kingman (Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας) στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν νεκρός», ανέφερε η ανάρτηση. Το γραφείο του σερίφη είπε ότι διερευνά το περιστατικό.

Το σώμα του άνδρα μεταφέρθηκε αργότερα στο Έθνος Χουαλαπάι, μια ομοσπονδιακά αναγνωρισμένη φυλή των Ινδιάνων που βρίσκεται στη βορειοδυτική Αριζόνα, ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Το Skywalk - μια γυάλινη γέφυρα σε σχήμα πετάλου που εκτείνεται 21 μέτρα πάνω από το χείλος του φαραγγιού - βρίσκεται έξω από το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνιον στην περιοχή Δυτικό Γκραν Κάνιον και το διαχειρίζεται η Φυλή Χουαλαπάι, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων. Το έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι από το 2007.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Mohave και το αστυνομικό τμήμα του έθνους Χουαλαπάι δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του CNNi για σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ