ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός τουλάχιστον ένας μαθητής από πυροβολισμούς σε σχολείο στη Βραζιλία

Νεκρός τουλάχιστον ένας μαθητής από πυροβολισμούς σε σχολείο στη Βραζιλία
AP Photo/Andre Penner (file)

Τουλάχιστον ένας μαθητής σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν μέσα σε σχολείο στη νότια πόλη Καμπέ της Βραζιλίας, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της πολιτείας Παρανά, προσθέτοντας ότι ένας ακόμη τραυματίας μαθητής νοσηλεύεται.

Ο δράστης που συνελήφθη είναι ένας πρώην μαθητής του δημόσιου σχολείου Professora Helena Kolody, ο οποίος μπήκε μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου, λέγοντας ότι ήθελε να ζητήσει τα σχολικά του αρχεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο κυβερνήτης Ρατίνο Τζούνιορ κήρυξε τριήμερο πένθος και έστειλε τους τοπικούς υπουργούς δημόσιας ασφάλειας και εκπαίδευσης στην Καμπέ, μια πόλη 108.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της πολιτείας Παρανά, την Κουριτίμπα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο δήλωσε μετά την επίθεση ότι «αυτό το είδος βίας που έχει ριζώσει στη Βραζιλία είναι απαράδεκτο», προσθέτοντας ότι «η βία διαπράχθηκε και πάλι στον πιο ιερό χώρο για παιδιά».

Νωρίτερα φέτος, ένας άνδρας οπλισμένος με ένα μικρό τσεκούρι σκαρφάλωσε πάνω από έναν τοίχο και μπήκε σε βρεφονηπιακό σταθμό στη νότια Βραζιλία όπου σκότωσε τέσσερα παιδιά, ενώ σε σχολείο του Σάο Πάολο ένας 13χρονος μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν δάσκαλο και τραυμάτισε άλλους πέντε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ