Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις, καταγγέλλει το Κίεβο
Ανανεώθηκε:
Πιο συγκεκριμένα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας επιτέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/6) εναντίον της Ουκρανίας, προκαλώντας θύματα και υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι ουκρανικές αρχές.
Στη Ντνίπρο, στο κέντρο της πόλης, «σπίτια καταστράφηκαν εντελώς. Υπάρχει τεράστιος κρατήρας έπειτα από έκρηξη. Υπάρχουν θύματα», ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος Μπόρις Φιλάτοφ.
Στο Κίεβο, ο επικεφαλής της πολιτικοστρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε «πάνω από 20 πυραύλους στον εναέριο χώρο» γύρω από την πρωτεύουσα.
Έπεσαν όμως συντρίμμια προκαλώντας καταστροφές και πυρκαγιά σε πολυκατοικία 24 ορόφων. Σύμφωνα με τον κ. Πόπκο, υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες.
Στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολέγκ Σινεγκούμποφ καταστράφηκε αγωγός μεταφοράς αερίου με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, αλλά χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός έκανε λόγο για ρωσικούς πυραύλους εν πτήσει προς τις περιφέρειες Σούμι (βόρεια) και Πολτάβα (κεντρικά), ενώ παρότρυνε επίσης τους κατοίκους των νότιων περιφερειών Μικολάιφ και Χερσώνα να παραμείνουν σε καταφύγια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναμένεται διάγγελμα Πούτιν μετά την εξέγερση της Wagner
Η Wagner προελαύνει στο Ροστόφ έτοιμη «να καταστρέψει τα πάντα» - Στους δρόμους ο ρωσικός στρατός
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία απαντά στις νέες κυρώσεις της ΕΕ με ταξιδιωτικές απαγορεύσεις
Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του καρκίνου: Για μία Ελλάδα με λιγότερους θανάτους
17:54
Το πρώτο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής ανθρωποειδών ρομπότ στην Ευρώπη ξεκίνησε τη λειτουργία του
17:47
Συναγερμός στην Ολλανδία: Ανταλλαγή πυρών σε αστυνομική επιχείρηση για βαρόνο ναρκωτικών
17:38
Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: «Μαζί στην πυρηνική ενέργεια» - «Η Τουρκία προνομιακός μας εταίρος»
17:26