ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις, καταγγέλλει το Κίεβο

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις, καταγγέλλει το Κίεβο
(AP Photo/Efrem Lukatsky)

Νέες ομοβροντίες πυραύλων εναντίον της Ουκρανίας εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας επιτέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/6) εναντίον της Ουκρανίας, προκαλώντας θύματα και υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι ουκρανικές αρχές.

Στη Ντνίπρο, στο κέντρο της πόλης, «σπίτια καταστράφηκαν εντελώς. Υπάρχει τεράστιος κρατήρας έπειτα από έκρηξη. Υπάρχουν θύματα», ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος Μπόρις Φιλάτοφ.

Στο Κίεβο, ο επικεφαλής της πολιτικοστρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε «πάνω από 20 πυραύλους στον εναέριο χώρο» γύρω από την πρωτεύουσα.

Έπεσαν όμως συντρίμμια προκαλώντας καταστροφές και πυρκαγιά σε πολυκατοικία 24 ορόφων. Σύμφωνα με τον κ. Πόπκο, υπάρχουν τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολέγκ Σινεγκούμποφ καταστράφηκε αγωγός μεταφοράς αερίου με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, αλλά χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός έκανε λόγο για ρωσικούς πυραύλους εν πτήσει προς τις περιφέρειες Σούμι (βόρεια) και Πολτάβα (κεντρικά), ενώ παρότρυνε επίσης τους κατοίκους των νότιων περιφερειών Μικολάιφ και Χερσώνα να παραμείνουν σε καταφύγια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ