ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν

Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν
(Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ο  πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Ο Ερντογάν παρότρυνε τον Πούτιν να δράσει με κοινή λογική, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία, μετά την εκδήλωση μιας ανταρσίας από τη μισθοφορική εταιρία Βάγκνερ στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα τελευταία γεγονότα στη Ρωσία, με τον Ερντογάν να δηλώνει στον Πούτιν, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ότι της αναλογεί για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Ο Πούτιν μίλησε επίσης με συμμάχους στη Λευκορωσία και την Κεντρική Ασία. Συγκεκριμένα, μίλησε με τον σύμμαχό του στη Λευκορωσία, τον πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τον πρόεδρο του Καζακστάν, Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγιεφ, και τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ.

«Ο πρόεδρος τους ενημέρωσε για την κατάσταση (στη Ρωσία)», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Καζακστάν, ο Τοκάγιεφ είπε στον Πούτιν ότι τα γεγονότα στη Ρωσία είναι «εσωτερική υπόθεση» και ο Πούτιν τον ευχαρίστησε για την «κατανόηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ