ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν σε ΝΑΤΟ: Η Σουηδία να απαγορεύει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του PKK

Ερντογάν σε ΝΑΤΟ: Η Σουηδία να απαγορεύει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του PKK
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/ Nedim Enginsoy

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα την Κυριακή 2;5/6, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώτος ανέφερε πως η Σουηδία δεν θα έπρεπε να επιτρέπει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του PKK.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Σουηδία πρέπει να μην επιτρέπει τις διαδηλώσεις των υποστηρικτών του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Στοκχόλμη προκειμένου να πάρει το πράσινο φως στην προσπάθεια ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν είπε στον Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία είχε μια εποικοδομητική στάση, ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας της Σουηδίας για την τρομοκρατία ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας ήταν «κενή περιεχομένου» καθώς οι υποστηρικτές του PKK πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη χώρα, αναφέρει ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Παράλληλα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Ειδικότερα σημείωσε: «Καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ενόψει της συνόδου κορυφής του NATO, όπου θα λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για την τρομοκρατία και την αποτροπή και την άμυνα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ