ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οδηγός Uber δολοφονήθηκε από πελάτισσα που νόμιζε ότι την είχε απαγάγει

ΗΠΑ: Οδηγός Uber δολοφονήθηκε από πελάτισσα που νόμιζε ότι την είχε απαγάγει
Το θύμα ήταν οδηγός της UBER AP Photo/Nam Y. Huh

Τραγικό θάνατο βγήκε ο  Ντάνιελ Πιέδρα Γκαρσία εν ώρα δουλειάς. O Γκαρσία ήταν οδηγός της Uber  στο Τέξας  όταν δολοφονήθηκε από την πελάτισσά του, Φίμπι Κόπας η οποία νόμιζε πως την έχει απαγάγει.

Η Κόπας σήμερα βρίσκεται στις φυλακές του Ελ Πάσο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

H τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται όταν η 48χρονη από το Κεντάκι κάλεσε ένα ταξί της Uber προκειμένου να πάει σε καζίνο όπου θα συναντούσε τον σύντροφό της, μόλις εκείνος σχολούσε. Ο οδηγός της ήταν ο Γκαρσία.

Στη διαδρομή, η Κόπας είδε μια πινακίδα για την πόλη Χουάρες του Μεξικό, που απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από το Ελ Πάσο.

Τότε πίστεψε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής. Χωρίς να διστάσει έβγαλε ένα πιστόλι από τη τσάντα της και πυροβόλησε στο κεφάλι τον Γκαρσία.

Σύμφωνα με τις Αρχές το σημείο όπου βρέθηκε το όχημα δεν ήταν «κοντά σε γέφυρα, λιμάνι ή άλλη περιοχή με άμεση πρόσβαση στο Μεξικό».

Το θύμα
ΠΗΓΗ: Facebook

«Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι επρόκειτο για απαγωγή ή ότι ο Γκαρσία παρέκλινε από τον προορισμό της Κόπας» ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο τύπου.

Η 48χρονη πριν καλέσει την Άμεση Δράση, τράβηξε μια φωτογραφία του Γκαρσία μετά τον πυροβολισμό και την έστειλε στον σύντροφό της ο οποίος έσπευσε στο σημείο μαζί με τους αστυνομικούς και τα ασθενοφόρα.

Ο Γκαρσία νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος επί ημέρες, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του την Τετάρτη (21/6).

«Ήταν ένας εργατικός άνθρωπος και πραγματικά αστείος», είπε η ανιψιά του θύματος, Ντίντι Λόπεζ, στους El Paso Times. «Δεν ήταν ποτέ σε κακή διάθεση. Ήταν πάντα αυτός που, αν σε έβλεπε με πεσμένο, ερχόταν και προσπαθούσε να σε ανεβάσει».

Η Κόπας συνελήφθη αρχικά με την κατηγορία της βαριάς επίθεσης, μετά τον θάνατο όμως του Γκαρσία αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία.

«Μακάρι να είχε μιλήσει, να του έκανε ερωτήσεις, να μην είχε ενεργήσει με παρόρμηση και να πάρει μια απερίσκεπτη απόφαση, γιατί όχι μόνο κατέστρεψε τη ζωή μας, αλλά κατέστρεψε και τη ζωή της», είπε η Λόπεζ.

«Θέλουμε μόνο δικαιοσύνη γι’ αυτόν. Αυτό είναι το μόνο που ζητάμε» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ